ΚΚΕ: Από το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ μόνο νέοι κίνδυνοι μπορούν να προκύψουν

“Ο πρωθυπουργός, με τις παρεμβάσεις του απ’ τις ΗΠΑ, παραδέχεται ότι κύριος σκοπός του ταξιδιού του είναι η πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή, με την αναβάθμιση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα και ειδικά αυτής στη Σούδα” αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

“Φτάνει σε σημείο, μάλιστα, να λέει ότι οι σκοποί της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας συμπίπτουν με τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή, θυμίζοντας ό,τι έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα αλήστου μνήμης «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ». Όσον αφορά τα δήθεν «ανταλλάγματα» αυτά δεν θα ωφελήσουν καθόλου τον ελληνικό λαό, όπως δεν τον ωφέλησε καθόλου, όλα αυτά τα χρόνια, η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, η στήριξη όλων των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Αυτά αφορούν μόνο τα κέρδη των εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων που θα επενδύσουν στην εργασιακή ζούγκλα στην Ελλάδα, καθώς και στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας. Και μόνο από το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αποθεώνει το «επιχειρηματικό δαιμόνιο» του Τραμπ, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο επικίνδυνη είναι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ποιος θα κερδίσει από αυτές τις επενδύσεις” συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

“Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ αποδεικνύει και κάτι ακόμη: Ότι, παρά τις όποιες διαφορές στα επιμέρους, Κυβέρνηση, ΝΔ κι όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ταυτίζονται στρατηγικά σ’ ότι αφορά τη στήριξη των σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή, καθώς και την ενεργό εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτά τα σχέδια κι επιδίδονται σε έναν αγώνα πλειοδοσίας για το ποιος μπορεί καλύτερα να τα υπηρετήσει. Απ’ αυτό το ταξίδι μόνο νέοι κίνδυνοι μπορούν να προκύψουν για τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται ξεσηκωμός ενάντια στις νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για λογαριασμό της άρχουσας τάξης της χώρας, που τη μόνη «αναβάθμιση» που πετυχαίνουν είναι την αναβάθμιση της Ελλάδας ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ