Χουντής: «Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι άρνηση της δημοκρατίας στην Ε.Ε.»

Άρνηση της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε το Δημοσιονομικό Σύμφωνο ο Νίκος Χουντής. Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας είπε ότι τα κράτη μέλη που θα το υπογράψουν θα αναγκαστούν να μεταφέρουν τις εξουσίες επί των οικονομικών πολιτικών τους στους θεσμούς της ΟΝΕ.

«Οι λαοί της Ευρώπης, οφείλουν να έρθουν σε ρήξη με τις πολιτικές και τις δομές της ΟΝΕ και του Ευρώ, για να επιτύχουν κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία», τόνισε ο κ. Χουντής και συνέχισε:

«Όλες οι χώρες είναι υποχρεωμένες να υιοθετήσουν, ακόμα και στα Συντάγματά τους, κανόνες ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και μηχανισμούς αυτόματης περικοπής δαπανών με αποτέλεσμα την εφαρμογή μίας και μόνο πολιτικής: της νεοφιλελεύθερης.

Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, οι χαμηλές κοινωνικές δαπάνες, η μείωση των εισοδημάτων, η απελευθέρωση των αγορών και των ιδιωτικοποιήσεων, η μείωση των δικαιωμάτων και της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων, είναι η ουσία του νεοφιλελεύθερου Δημοσιονομικού Συμφώνου που προωθεί η ΕΕ.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Νίκος Χουντής τόνισε ότι, «Οι λαοί της Ευρώπης, εάν θέλουν οικονομικές πολιτικές που να υπηρετούν την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία τους, οφείλουν να έρθουν σε ρήξη με τις πολιτικές και τις δομές της ΟΝΕ και του Ευρώ. Εάν θέλουν να επαναφέρουν τη δημοκρατία, οφείλουν να υπερβούν τα όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Σύμφωνο Σταθερότητας και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ