Κοντονής: Από τα 15 η αλλαγή φύλου με επιστημονική γνωμοδότηση – Οι «αστερίσκοι» των ΑΝΕΛ για θετική ψήφο

Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου

Με το χαρτί της «ψήφου κατά συνείδηση» οι ΑΝΕΛ επιχειρούν να «περάσει» η ρητή απαγόρευση του γάμου και της υιοθέτησης παιδιών από ζευγάρια ίδιου φύλου, στο νομοσχέδιο για την «ταυτότητα αναγνώρισης φύλου», προκειμένου να άρουν τις ενστάσεις τους και να ψηφίσουν θετικά στο σύνολό του.

Τόσο ο Κώστας Κατσίκης όσο και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις αρμόδιες επιτροπές επιχείρησαν να πείσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, για την ορθότητα των επιχειρημάτων τους. Παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να κάνουν τον υπουργό να ανοίξει τα χαρτιά του.

Αντίθετα ο κ. Κοντονής προανήγγειλε νομοτεχνική βελτίωση, σύμφωνα με την οποία οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα μπορεί να έχουν εφαρμογή ακόμη και από το 15ο έτος, αντί για τα 17 έτη που προβλέπονταν αρχικά στο νομοσχέδιο. Θέτει μόνον ως βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει αυτή ρύθμιση την σύμφωνη γνώμη επιστημονικής επιτροπής, στην οποία θα ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης.

Ωστόσο η εμμονή των ΑΝΕΛ να βάζουν αστερίσκους και προϋποθέσεις προκειμένου να δώσουν την θετική τους ψήφο τόσο στο σύνολο του νομοσχεδίου, όσο και σε επιμέρους διατάξεις με τις οποίες διαφωνούν, προκαλούν εκνευρισμό στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο τυχαία δεν ήταν η αποστροφή του Χρήστου Καραγιαννίδη κατά την διάρκεια παρέμβασης στην αρμόδια επιτροπή, υποστηρίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι «εμείς και γάμο ομοφυλόφιλων θα επιχειρήσουμε και τεκνοθεσία…»

«Ανατροπή» είχαμε και στην περίπτωση της τροπολογίας που ανοίγει παράθυρο για αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», καθώς ο Δημήτρης Καμμένος μια μέρα μετά την δημόσια δήλωσή στον realfm 97,8 ότι τελικά τον καλύπτουν οι αλλαγές και θα ψηφίσει την βελτιωμένη τροπολογία που θα κατατεθεί, σήμερα με γραπτή δήλωση ζητά επιπλέον διασφαλίσεις επειδή όπως λέει δεν θέλει με την ψήφο του να δώσει ζωή «στο όνειρο του κ. Ερντογάν για τα σύνορα της καρδιάς του».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ