Η αντίδραση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Ο πρόεδρος της ΝΔ, φανερά αμήχανος μπροστά στην εμπιστοσύνη πολιτών και επενδυτών απέναντι στην κυβέρνηση, έφτασε στο σημείο του σφετερισμού των μεγάλων αλλαγών της κυβέρνησης στη δημόσια διοίκηση, την υλοποίηση των οποίων φαίνεται μάλιστα ότι παρακολουθεί με προσοχή και ενδιαφέρον» τονίζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας στις σχετικές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καταλογίζει πως «ελλείψει σοβαρού αφηγήματος, ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της 82ης ΔΕΘ προχώρησε σε μια απροκάλυπτη συρραφή τμημάτων από το ολοκληρωμένο, τριετές πρόγραμμα αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης, το οποίο η κυβέρνηση ήδη υλοποιεί, αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στην ψηφιακή υπογραφή, την ψηφιακή επανάσταση του κράτους, τη στοχοθεσία, την εξοικονόμηση δαπανών μέσω της απλούστευσης διαδικασιών για την μείωση της γραφειοκρατίας και τόσα άλλα» και επισημαίνει: «Δεν σταμάτησε όμως μόνο στη “λογοκλοπή”. Με κυνικό τρόπο, ο πρόεδρος της ΝΔ ανερυθρίαστα δήλωσε ότι “έχει στο νου” τον δημόσιο υπάλληλο. Ο ίδιος, ωστόσο, φρόντισε να αποκρύψει επιμελώς από το ακροατήριό του ότι οι οριζόντιες περικοπές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι κομματικοί διορισμοί των προϊσταμένων, η απαξίωση του έργου των λειτουργών της δημόσιας διοίκησης έγιναν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, έγιναν επί της υπουργίας του, έγιναν με την προσωπική υπογραφή του».

Στον αντίποδα, προσθέτει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε και δεν έχει στο νου του όλους εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που απέλυσε ακαριαία, όλους όσους έθεσε σε διαθεσιμότητα και “κινητικότητα”, όλους όσους καρατόμησε, όλους όσους αδίκησε, τοποθετώντας τους “κολλητούς” σε θέσεις ευθύνης» και τονίζει πως «δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει, δεν ψέλλισε μια συγγνώμη, για όσους βιώσαν τραυματικά τις υπουργικές επιλογές του».

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του πως το βήμα της ΔΕΘ δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το Δημόσιο και συμπληρώνει πως το «παρελθόν του σημερινού προέδρου της ΝΔ στη δημόσια διοίκηση είναι ανεξίτηλο και νωπό, όσο και αν επιχειρεί να το αποσιωπήσει».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέρει πως «για τον λόγο αυτό, στην αποψινή του ομιλία απέφυγε επιμελώς να εξηγήσει στο ακροατήριο του την ακριβή θέση του για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, πόσες απολύσεις εννοεί, λέγοντας “θέλουμε ένα κράτος λιτό”, τι μέγεθος θα έχει “ένα κράτος που θα κάνει μόνο όσα χρειάζεται”, γιατί πιστεύει ότι “δημόσιο και κρατικό δεν ταυτίζονται”».

Στον αντίποδα, συμπληρώνει, «ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ομολόγησε απόψε ότι μέχρι και η διαδικασία μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων θα εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα και σημειώνει πως «ο “εξορθολογισμός” που οραματίζεται η ΝΔ είναι αυτός: δομές, άνθρωποι και λειτουργίες στο βωμό του κέρδους και των ιδιωτών».

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καταλήγει στην ανακοίνωσή του αναφέροντας πως «μετά από αυτό, το πιο ακραίο κρεσέντο νεοφιλελεύθερης εκδοχής της ΝΔ,η παραμονή του κόμματος στην αντιπολίτευση θα είναι πολυετής».

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ