ΚΚΕ:«Πιθανή η εμπλοκή με όπλα»

«Το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να παρέμβει στα άμεσα καθημερινά ζητήματα, όπως η άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ, η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και η προστασία των ανέργων, συμβάλλοντας στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, θέτοντας παράλληλα και το θέμα της λαϊκής εξουσίας», ανέφερε η γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ.

Η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στα της ΕΕ, είπε ότι «το ΚΚΕ δεν κινδυνολογεί για να φοβηθεί ο λαός, αλλά τον προειδοποιεί για είναι έτοιμος», ενώ έθεσε το θέμα της εμβάθυνσης της ευρωενωσιακής ενοποίησης που τίθεται με επικεφαλής τη Γερμανία και έκανε λόγο για επιχείρηση ευθυγράμμισης οικονομιών με διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι θα «είναι μια διαιρεμένη ΕΕ με πολλές ταχύτητες».

«Αν δεν τα βρουν, καθώς η Γαλλία προτείνει μια αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, μπορεί και να υπάρξει έξωση πιο αδύναμων χωρών και αναδίπλωση της ΕΕ σε ισχυρότερο πυρήνα» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και στον βαθμό που οξύνεται ο ανταγωνισμός και με αναδυόμενες καπιταλιστικές οικονομίες, ο κίνδυνος εμπλοκής ακόμα και με όπλα είναι υπαρκτός».            ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ