• Ο Στάθης μιλάει για τον Τσίπρα

  4:51 μμ, Πέμπτη 14 Ιουν 2012 4:51 μμ, Πέμπτη 14 Ιουν 2012

  Για τον Αλέξη Τσίπρα μιλάει σε άρθρο του Spiegel Online, ο γνωστός γελοιογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.

  Στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, το άρθρο με τίτλο "Ο άνδρας που κάνει την Ευρώπη να φοβάται" χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα "σταρ" της ελληνικής αριστεράς και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο

  επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ερεθίζει τα πνεύματα όσο κανένας άλλος ευρωπαίος πολιτικός.

  Από τα νεανικά του χρόνια ο Τσίπρας, σημειώνει το άρθρο, γνωρίζει τον διασημότερο έλληνα γελοιογράφο, τον Στάθη Σταυρόπουλο. Κάποτε έφτιαχνε γελοιογραφίες για το περιοδικό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος του Τσίπρα ήταν να τις συλλέγει απ’ αυτόν αργά το βράδυ. "Πάντα με το χαμόγελο, πάντα περίεργος, πάντα πρόθυμος να μάθει", έλεγε αργότερα ο Σταυρόπουλος αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. "Ένας καλλιεργημένος νέος, με σοβαρές πολιτικές απόψεις", τονίζει μιλώντας για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.


  Ο Στάθης πιστεύει ότι ο Τσίπρας και ως πρωθυπουργός θα μείνει σταθερός στις θέσεις του – ακόμα και υπό την πίεση των ευρωπαίων εταίρων. "Έχει προπονηθεί ήδη γι’ αυτό" λέει. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος "ένας δύσκολος, πολυεπίπεδος σχηματισμός", ο αρχηγός του οποίου λειτουργεί "χρόνια τώρα υπό πίεση". Επιπλέον, ο Τσίπρας, όπως και πολλοί άλλοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν την πολιτική σαν παρτίδα σκάκι. "Μπορεί να αλλάξει κανείς τις θέσεις του, αλλά όχι τις αρχές του", καταλήγει ο γνωστός γελοιογράφος.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα