Τζαβάρας: Η ΝΔ δεν έχει καμιά υποχρέωση να στηρίξει μία κυβέρνηση που μας πήγε 20 χρόνια πίσω

«Η ΝΔ δεν έχει καμία υποχρέωση να στηρίζει μία κυβέρνηση, που μας έχει πάει 20 χρόνια πίσω, πανηγυρίζοντας ότι εκπροσωπεί το καινούριο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Θα ήταν για τη ΝΔ η πιο οδυνηρή υποχρέωση, εάν ποτέ έφτανε στο σημείο να επαναλάβει αυτό που υποχρεώθηκε να κάνει το καλοκαίρι του 2015. Στήριξη σε διαδικασίες, αποφάσεις, προθέσεις κυβερνητικές, οι οποίες δεν έχουν κανένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να εξισορροπήσουν ή να ισορροπήσουν σε μία ασταθή ισορροπία μεταξύ της δυσαρέσκειας, που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και των διεθνών υποχρεώσεων, που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους δανειστές, δεν είναι υποχρέωση της ΝΔ» ανέφερε ο κ. Τζαβάρας, καταλογίζοντας στον Πρωθυπουργό παλινωδίες, που θολώνουν το τοπίο.

«Για μία εβδομάδα ο Πρωθυπουργός μας έλεγε ότι είναι τόσο πολύ καλά, τόσο χαρούμενα τα νέα που θα παίρναμε στις 22 Μαΐου, που ούτε και ο ίδιος δεν μπορούσε να τα πιστέψει, ετοιμαζόταν μάλιστα να πάει να φορέσει γραβάτα. Δεν τρομάζει κανέναν το γεγονός ότι μέσα από αυτά τα λόγια φαίνεται το πόσο μακριά νυχτωμένος είναι αυτός ο Πρωθυπουργός, το πόσο μακριά από τις εξελίξεις είναι αυτή η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχει υπογράψει και ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί πως για το χρέος θα γίνει συζήτηση και λήψη αποφάσεων μετά το τέλος του προγράμματος.

«Σε τι ωφελεί τη διαδικασία της αξιολόγησης να την εξαρτάμε από ζητήματα, για τα οποία και οι ίδιοι έχουμε ήδη δεσμευθεί να μην τα θέσουμε πριν παρέλθει ένα χρονικό διάστημα;» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε: «Στην πρακτική της αξιολόγησης, που γίνεται με διεθνείς ευρωπαϊκούς κανόνες, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει του κεφαλιού του και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δέχεται ζητήματα, για τα οποία δεν υπάρχει συμβατική υποχρέωση. Εμφανίζονται στο εσωτερικό και λένε ότι τη μια μέρα οι δανειστές κάνουν του κεφαλιού τους, την άλλη μέρα λένε ότι οι δανειστές θα μας ετοιμάσουν την καλύτερη λύση και έρχονται και στη Βουλή και λένε άλλ’ αντ’ άλλων».

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στο πρόσωπο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη στάση του στο ελληνικό ζήτημα ο κ. Τζαβάρας παρατήρησε: «Δεν βοηθάει η δαιμονοποίηση του αντιπάλου, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι ο πραγματισμός, ο ρεαλισμός, η αναγνώριση των δεσμεύσεων και η εξυπηρέτηση και εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας απέναντι σε μία πολύ συγκεκριμένη συμφωνία, που έχουμε αναλάβει απέναντι στους δανειστές, θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να βγούμε από την κρίση».

«Το να κάνουμε αυτού του είδους την κριτική στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας δεν αντιλαμβάνομαι σε τι εξυπηρετεί. Τι θα θέλαμε, ο υπουργός της Γερμανίας, να είναι υπουργός της Ελλάδας, να αναπληρώνει τα ελλείμματα του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας […] σε τι ωφελεί αυτή τη στιγμή να δημιουργούμε την αίσθηση στους δανειστές και στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα είναι ένα κακομαθημένο παιδί, που το μόνο που κάνει είναι να λέει μονίμως ότι για τα δεινά της φταίνε οι άλλοι;» διερωτήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ