Μπακογιάννη: Η τρομοκρατία είναι μια έκφραση ακραίου παραλογισμού

“Η τρομοκρατία δεν έχει δικαιολογία γιατί έχει δράσει σε πάρα πολλές εποχές για διάφορους λόγους και σε μέρη τα οποία δεν είχαν ποτέ διχασμό, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Είναι μια έκφραση ακραίου παραλογισμού, γι’ αυτό και χρειάζεται πάρα πολύ αποφασιστική αντιμετώπιση” τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, 104.9.

Με αφορμή την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τον αποτροπιασμό της, τόνισε ότι η ίδια έχει περάσει από απόπειρα δολοφονίας και γνωρίζει ότι τα ψυχικά τραύματα είναι πολύ μεγάλα και έκανε λόγο για μια “πράξη δειλών ανθρώπων εναντίον ενός ανθρώπου, ο οποίος εκλήθη να προσφέρει τις υπηρεσίες του και τις προσέφερε στην Ελλάδα, από διάφορες θέσεις χωρίς να έχει επιζητήσει τη θέση του πρωθυπουργού”.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ακόμη ότι “είναι αδιανόητο η χώρα να βρίσκεται στη δυσκολότερη στιγμή της, η οικονομία να στενάζει, να δημοσιεύονται όλα τα στοιχεία για το Eurogroup και να έχουμε ένα εκατομμύριο ανέργους και να κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι ένας τέως πρωθυπουργός υπέστη δολοφονική επίθεση στη χώρα μας”.

“Έχει να συμβεί από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, είναι αδιανόητο” είπε χαρακτηριστικά.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν τρία πράγματα: “μηδενική ανοχή στη βία, που θα εκφράζεται όχι μόνο με την καταδίκη της βίας αλλά με συγκριμένες πράξεις ενάντια στους θύλακες ανομίας και βίας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, δράση με λογικά επιχειρήματα κατά της λεκτικής βίας που εκδηλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργία ενιαίου και αρραγούς μετώπου κατά της τρομοκρατίας”.

Για την οικονομική κατάσταση της χώρας η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι “η διαπραγμάτευση κατέληξε σε ένα φιάσκο, διότι επελέγη η λάθος ώρα”, υπενθύμισε ότι η ΝΔ ζητούσε εδώ και έναν χρόνο να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, τόνισε ότι όλα γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται στην Ευρώπη και πώς πραγματικά σκέπτεται το ΔΝΤ.

“Μετά από 3 χρόνια, μετά από δύο αχρείαστα μνημόνια, μετά από τη στιγμή που έφτασε η Ελλάδα να βγει από την Ευρώπη με κλειστές τις τράπεζες, με όλο το χτύπημα, δίνουμε μάχη για να δούμε εάν θα καταφέρουμε να φτάσουμε πίσω στο καλοκαίρι του 14. Δεν είναι αμαρτία αυτό;” είπε η κ. Μπακογιάννη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ