Η ατάκα του Παφίλη στον Τσακαλώτο για τον… Στάλιν – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, για την ψήφιση του 4ου μνημονίου, επικρίνοντας τις κυβερνητικές θέσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Όταν φέρατε το πρώτο μνημόνιο επικαλεστήκατε τον Μαρξ, τώρα που φέρατε το δεύτερο επικαλεστήκατε τον Λένιν, μην υποθέσω ότι στο τρίτο θα επικαλεστείτε και τον Στάλιν.”Επίσης, ο κ. Παφίλης έκανε λόγο για κάλπικη αντιπαράθεση κυβέρνησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε, ότι «το μόνο βεβαιωμένο πλεόνασμα σήμερα είναι η οργή του λαού εναντίον τους γιατί είναι υπηρέτες των δανειστών».

«Ο καβγάς σας φθάνει στο πολιτικό θράσος. Άλλαξε ο Μανωλιός που ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπαράθεσή σας γίνεται για το ποιος θα υπηρετεί καλύτερα την καπιταλιστική ανάπτυξη μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ, που η πολιτική της τσακίζει τους λαούς του κόσμου. Όλοι σας είστε προσκυνημένοι», ανέφερε.

Ο κ. Παφίλης χαρακτήρισε εξαιρετικά προκλητικό τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της λαϊκής τάξης, σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τολμάτε να μιλάτε ότι εξυπηρετείτε και πονάτε για τα λαϊκά συμφέροντα μετά από 23 μειώσεις συντάξεων; Που δίνετε τη χαριστική βολή και ενταφιάζετε τον χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης; Που εκτός από αυτά που κόβετε ύψους 8,28 δισ. ευρώ υπάρχουν και τα συν 16,4 δισ. ευρώ επί κ. Κατρούγκαλου; Που καρατομείτε το αφορολόγητο; Τολμάτε να μας λέτε ότι υπηρετείτε τα λαϊκά συμφέροντα όταν κόβετε επιδόματα και συρρικνώνετε όλες τις κοινωνικές δαπάνες;».

Στη συνέχεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μίλησε «για νέα συμφωνία με νέο μνημόνιο που υπηρετεί το κεφάλαιο, το οποίο ζητά αίμα, θάνατο και σκλαβιά». «Αυτά που ξεκίνησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εσείς τα ολοκληρώνετε και κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό, υποστηρίζοντας ότι τον υπερασπίζεστε. Οι δανειστές βαράνε το νταούλι και εσείς χορεύετε στον ρυθμό τους. Λέτε ψέματα ότι βγαίνουμε από μνημόνια και επιτροπεία. Απαντήστε όμως. Θα καταργήσετε τους 600 μνημονιακούς νόμους που ψηφίστηκαν;», σημείωσε ο κ. Παφίλης.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ