Καταδικάζουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων την επίθεση του Κασιδιάρη στον Δένδια

Για φασιστικές αντιδημοκρατικές συμπεριφορές έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των κομμάτων, καταδικάζοντας τόσο τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, όσο και τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.

“Ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί μέσα στο Σώμα, συμπεριφορά απαράδεκτη στα κοινοβουλευτικά ήθη. Δεν αρκεί η μομφή. Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμα”, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος και ζήτησε να εξειδικευθεί η μομφή γιατί δεν μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να συνεχίσει να μπαίνει στην αίθουσα.

“Το ΚΚΕ καταδικάζει τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση” είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

“Απερίφραστα πρέπει να καταδικάσει η βουλή την συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη”, τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων καλώντας το προεδρείο της Ολομέλειας να αναλάβει τις ευθύνες του και “να μην επιτρέψει ουδεμία άλλη τέτοια ενέργεια αλλά και να προστατεύσει την αξιοπρέπεια των βουλευτών”.

Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, μίλησε για “εικόνες ντροπής” και χαρακτήρισε “λεκέ, του Κοινοβουλίου”, την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Νίκου Δένδια. “Εδώ μιλάμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι για φασιστικά καθεστώτα. Καλώ όλα τα κόμματα και τους βουλευτές που έχουν μυαλό, να απομονώσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές”, πρόσθεσε.

“Ήταν ακραία η πράξη του κ. Κασιδιάρη, να είναι δραστική η απόφαση της Βουλής”, ανέφερε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ.

“Μην επιτρέψετε να καλύψει τη συζήτηση αυτή η άθλια κατάσταση”, δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ