• Αντιδρά η Χρυσή Αυγή

  10:52 πμ, Κυριακή 10 Ιουν 2012 10:52 πμ, Κυριακή 10 Ιουν 2012

  Τις αντιδράσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής έχει προκαλέσει η σύλληψη χθες στη Βέροια μελών του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης, με την κατηγορία του ξυλοδαρμού ενός θαμώνα καφενείου και φθορές.

  Όπως αναφέρει η Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδα της «το επεισόδιο που διαδραματίστηκε είναι χαρακτηριστικό και της άποψης που έχει η άρχουσα τάξη περί νόμων και ίσης αντιμετώπισης απέναντι του, αφού τα πρώτα λεπτά κατά τα οποία το κέντρο της πόλης είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, η αστυνομία περίμενε τη λάθος κίνηση από τη μεριά της Χρυσής Αυγής για να προβεί σε...προληπτικές συλλήψεις»

  Υπενθυμίζουμε ότι χθες το μεσημέρι ομάδα αναρχικών συνεπλάκη με μέλη της Χρυσής Αυγής, η οποία διένειμε έντυπο προεκλογικό υλικό. Ωστόσο, στη θέα των αστυνομικών οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή.

  Στη συνέχεια, στις 5.30 το απόγευμα, ομάδα 15-20 μελών της Χρυσής Αυγής, μετέβησαν σε καφενείο της πόλης και επιτέθηκαν σε 5-6 θαμώνες, ενώ έσπασαν εξοπλισμό του καταστήματος.

  Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος θαμώνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

  Η Αστυνομία προσήγαγε οκτώ άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής του γειτονικού νομού Πέλλας, Γιάννης Σαχινίδης.

  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα