Δένδιας στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση θέλοντας να δημιουργήσει λαϊκιστικό αφήγημα μπήκε στη λογική των αντιμέτρων

“Εμείς δεν θα τα ψηφίσουμε. Η λογική των ανύπαρκτων αντιμέτρων, γιατί είναι ανύπαρκτα, διότι είναι φανερό ότι αυτά θα ψηφιστούν, αλλά θα δοθούν αν υπερβούμε κατά 2 μονάδες το 3,5%”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Για μας αυτό δεν είναι δρόμος, είναι καταστροφή. Γιατί; Διότι δημιουργεί καταρχήν μία τεράστια αφαίμαξη στην κοινωνία και από κει και πέρα αφού δημιουργήσει την αρρώστια, μετά εμφανίζει και κάποια θεραπεία. Νομίζω ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας απόπειρας αναδιανομής. Αυτό είναι αλά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για μας είναι παντελώς απαράδεκτο. Είμαστε πολύ κάθετα αντίθετοι σε αυτή την νοοτροπία. Δεν μπορεί η χώρα να συνέλθει με τέτοιου τρόπου οικονομικές συλλήψεις αλά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτά ίσως θα είχαν μία έννοια, αλλά φοβάμαι ότι ήδη έχουν εφαρμοστεί χειρότερα, στη Βενεζουέλα. Εδώ είναι καλύτερο να πάμε με την πεπατημένη των σοβαρών χωρών και για αυτό οφείλω να πω ότι δεν έχει μόνο ευθύνη η κυβέρνηση που προτείνει, αλλά και οι δανειστές που αποδέχονται αυτές τις ασυναρτησίες” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

“Τα μέτρα ζητήθηκαν από την κυβέρνηση, όμως η κυβέρνηση στην προσπάθεια να δημιουργήσει ένα λαϊκιστικό αφήγημα μπήκε στη λογική των αντιμέτρων και άρα της επαύξησης στην πραγματικότητα έστω και εμμέσως των μέτρων”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ