Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τα ενεργειακά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), με θέμα τον ενεργειακό σχεδιασμό της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην αίθουσα του Ιωάννη Καπποδίστρια στον πρώτο όροφο του ΥΠΕΞ, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Μέχρι τις 12 είχε ολοκληρωθεί η προσέλευση των συμμετεχόντων: Του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, των υφυπουργών, Γιάννη Αμανατίδη και Τέρενς Κουίκ, συμπεριλαμβανομένου του γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιώργου Τσίπρα, καθώς και των εκπροσώπων των κομμάτων, αρμόδιων σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ενέργειας.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην ατζέντα του σημερινού ΕΣΕΠ και το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς, όπως είπε στους δημοσιογράφους, είχε στείλει, με επιστολή του, προς τον κ. Κοτζιά σχετικό αίτημα πριν από δύο εβδομάδες, χωρίς να λάβει απάντηση.

Ανάλογη επιστολή, όπως επιβεβαίωσε στη συνέχεια, είχε στείλει στον υπουργό Εξωτερικών και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ