• Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος το νέο αλλά εκπροσωπεί το παλιό

  10:48 πμ, Δευτέρα 08 Μάι 2017 10:48 πμ, Δευτέρα 08 Μάι 2017

  "Ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος το νέο, αλλά εκπροσωπεί το πιο παλιό από το παλιό" σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι "διακατέχεται από μεγάλο βαθμό ασχετοσύνης".

  "Το αίτημα για πολιτική αλλαγή παραμένει επίκαιρο. Όσο η κυβέρνηση μένει στην εξουσία, η χώρα θα χάνει ευκαιρίες" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

  "Δεν μπορώ να επιβάλω εκλογές, αλλά επιμένω ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα" τόνισε.

  Υποστήριξε πάντως ότι το αίτημα για εκλογές που διατύπωσε για πρώτη φορά πέρυσι, δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, αφού η κυβέρνηση έφερε μία κακή συμφωνία και δεν πέτυχε να πάρει ούτε καν την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Έχουμε καταθέσει νομοσχέδιο, ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, είπε ο κ. Μητσοτάκης και επέκρινε τον πρόεδρο της Βουλής γιατί αυτή η πρόταση δεν έχει ακόμη συζητηθεί στη Βουλή.

  "Είναι δέσμευσή μου, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσω θα είναι για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού" τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Για την εισφορά αλληλεγγύης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την αύξησε και πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι να εξετάσουμε συνολικά την φορολόγηση στα φυσικά πρόσωπα. Εμείς, συμπλήρωσε, έχουμε εισηγηθεί εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% μέχρι 10.000 ευρώ, κάτι που θα βοηθήσει τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις, καθώς και μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Επανήλθε στην πρότασή του να επιστραφεί το 0,5% του πλεονάσματος στην κοινωνία και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε.

  Το 2019 θα πρέπει να πάμε σε πλεόνασμα 5,5% για να μπορέσουν να εφαρμοστούν τα αντίμετρα, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας υπερφορολόγησε την ελληνική κοινωνία για να πετύχει υπερβολικό πλεόνασμα το οποίο πήγε σε ένα βαθμό σε αποπληρωμή χρέους, αντί να το αφήσει μέσα στην πραγματική οικονομία.

  "Ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί 12,5 δισ. παροχές τον Σεπτέμβριο του 2015 και μέχρι τώρα έχει πάρει 12 δισ. μέτρα. Ο κ. Τσίπρας απέτυχε. Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να ακούσει ποιο είναι το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα. Χωρίς να λαϊκίζουμε και να λέμε ψέματα θα πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

  Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. "Η συνολική εικόνα του τελικού του κυπέλλου, ήταν μία θλιβερή εικόνα, με ευθύνη φοβάμαι όλων των εμπλεκομένων" επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Δήλωσε ακόμη ότι το γκολ του ΠΑΟΚ στον τελικό, δεν μετρούσε αλλά τόνισε ότι γενικά η απόδοσή του ήταν καλύτερη από της ΑΕΚ στην αγωνιστική σεζόν. "Συμφωνώ ότι δεν θα χρειαζόταν ένα «πέτσινο» γκολ για να κερδίσει" επεσήμανε.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα