Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την επίθεση

“Η φασιστική ακροδεξιά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, “βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις ανισότητες που προκαλεί το καπιταλιστικό σύστημα και εκμεταλλευόμενη την ανοχή ή και στήριξη, τόσο σε πολιτικό όσο και σε άλλα επίπεδα, αποθρασύνεται, αλλά ταυτόχρονα δείχνει και το πραγματικό της πρόσωπο”.

Ο κ. Λουκαϊδης επανέλαβε ότι “το ΑΚΕΛ ανησυχεί για την επανεμφάνιση, με οργανωμένο τρόπο, φασιστικών- ακροδεξιών, οργανώσεων στην Κύπρο και για την παρείσφρησή τους σε οργανωμένα σύνολα” και τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα επιδείξει καμιά ανοχή σε όσους σπέρνουν τον τυφλό φανατισμό, δημαγωγώντας.

Το ΚΣ ΕΔΕΚ εκφράζει αποτροπιασμό και έντονη ανησυχία για τη «φασιστική επίθεση τραμπούκου της “Χρυσής Αυγής” εναντίον στελεχών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ» κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στην Αθήνα.

«Τέτοιες απεχθείς και φασιστικές πράξεις υπονομεύουν τη δημοκρατική ομαλότητα στην Ελλάδα και προοιωνίζονται ακόμα μεγαλύτερα δεινά για τη χώρα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΔΕΚ καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό με τις δημοκρατικές του παραδόσεις, να απομονώσει και να εξοβελίσει από την πολιτική ζωή της χώρας «τη φασιστική οργάνωση της “Χρυσής Αυγής”».     

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ