Καμμένος: Οφείλουμε σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να ορθώσουμε αρραγές μέτωπο

Την ανάγκη «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να ορθώσουμε αρραγές μέτωπο, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές των Ελλήνων», επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας.«Ειδικά σήμερα, που η ιστορία γράφεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», συνεχίζει.

Ο κ. Καμμένος προτρέπει «το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας αγωνιστών του 1821, πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί. Ιδίως, δε, κατά την τρέχουσα συγκυρία, που με ανιστόρητες και προκλητικές διεκδικήσεις, γείτονες αμφισβητούν τις κατακτήσεις του Έθνους μας και τις Διεθνείς Συνθήκες που τις περιβάλλουν». Παράλληλα, θυμίζει ότι «αποτελεί επίσης διαρκές χρέος μας, ιδίως δε, όταν τιμάμε τον Ελληνισμό και τους αγώνες του, να μην ξεχνάμε την Κύπρο, για την οποία εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα η ξένη στρατιωτική κατοχή» και εκφράζει την ελπίδα ότι «το Διεθνές Δίκαιο θα επικρατήσει και θα υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση, με ταυτόχρονη κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων».

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, εξαίρει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την άριστη εκτέλεση της αποστολής τους, καθώς και την αρωγή και συμπαράσταση που ολόψυχα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, όπου και όποτε αυτό απαιτηθεί. «Εσείς στέλνετε καθημερινά σε εχθρούς και φίλους, μήνυμα ενότητας, εθνικής ομοψυχίας, αποφασιστικότητας, ψυχραιμίας και ετοιμότητας, το οποίο αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο λαός μας επέλεξε να συνδέσει την επέτειο της εθνικής του παλιγγενεσίας με την εορτή του Ευαγγελισμού, ταυτίζοντας τη μέρα που επιλέχθηκε για να εξαγγελθεί στην ανθρωπότητα το μήνυμα της έλευσης του Θεανθρώπου, με την ημέρα που η ελευθερία έκανε τα πρώτα αποφασιστικά βήματα για να επιστρέψει στην Ελλάδα», σημειώνει ο κ. Καμμένος και συνεχίζει: «Το χρέος μας δεν είναι παρά να διδαχθούμε από τις αρετές των προγόνων μας και ως ελεύθεροι πολίτες να κλείσουμε στις καρδιές μας τους στίχους του Ανδρέα Κάλβου: “όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσιν”.

«Σας καλώ όλους με τη βοήθεια του Θεού και της Υπερμάχου Στρατηγού, να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο την αποστολή σας, εξασφαλίζοντας στην χώρα μας το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας” καταλήγει στην ημερήσια διαταγή του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας», καταλήγει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ