Παυλόπουλος: Ευρώπη χωρίς Γαλλία δεν νοείται – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε δηλώσεις για τις επικείμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο Πρωθυπουργό, Μπερνάρ Καζνέβ.Ο κ. Παυλόπουλος θέλησε να εξάρει τον καθοριστικό ρόλο της Γαλλίας στη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, ενώ έστειλε παράλληλα και μήνυμα ενόψει των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, λέγοντας πως «ο λαός της Γαλλίας με την ετυμηγορία του θα τιμήσει την ιστορία της χώρας». «Δεν έχω να κανένα δικαίωμα να προδικάσω το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας του γαλλικού λαού. Ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μιας χώρας δημοκρατικής είμαι βέβαιος, όμως, ότι ο γαλλικός λαός θα τιμήσει την ιστορία του που είναι συνδεδεμένη με την Ευρώπη», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, και τόνισε:«Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα βασίστηκε στο ότι η Γαλλία είναι ένας από τους βασικούς του πυλώνες. Είμαι βέβαιος ότι η ετυμηγορία του Γαλλικού λαού θα το αποδείξει. Χωρίς τη Γαλλία η Ευρωζώνη θα έκανε την ταυτότητά της και χωρίς την Ευρώπη, η Γαλλία θα έχανε τον προορισμό της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.Ο Γάλλος Πρωθυπουργός απάντησε πως συμμερίζεται τις απόψεις του Προκόπη Παυλόπουλου δεδομένου ότι οι αξίες της Ευρώπης γεννήθηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό.

Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητά του ότι οι διαπραγματεύσεις (για την Ελλάδα), που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα έχουν αίσια έκβαση. Ο κ. Καζνέβ υπογράμμισε ότι η Γαλλία θα πράξει, ως συνήθως, και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, επιδεικνύοντας πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα, έτσι ώστε να έχουμε αίσια έκβαση στις συνομιλίες, γεγονός το οποίο θα είναι θετικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια την Ευρώπη.Όπως σημείωσε, οι σχέσεις με την ελληνική Κυβέρνηση είναι πολύ στενές και μας επιτρέπουν να ξεφύγουμε από την κρίση που ταλανίζει την ζώνη του Ευρώ τα τελευταία χρόνια, καθώς πρόκειται για σχέσεις που στηρίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στις αμοιβαίες απαιτήσεις και σημείωσε ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού έχουν φέρει αποτελέσματα. Αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα στη Γαλλία, υποστήριξε ότι οι αξίες και οι αρχές που εμπνέουν την Ευρώπη και οι οποίες γεννήθηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό είναι αξίες που μοιραζόμαστε.Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι η Γαλλία θα αποδειχθεί πολύ πιο ισχυρή και θα καταφέρει να ξεπεράσει όλους τους δημαγωγικούς πειρασμούς και τις προσκλήσεις προς παντός είδους λαϊκισμό και εσωστρέφεια. Θα δώσουμε την εκλογική μάχη και πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση, η Γαλλία θα καταφέρει να παραμείνει πιστή στην ουσία, στην φύση, στον εαυτό της και στα ιδανικά του ευρωπαϊκού πολιτισμού, σημείωσε.

Στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γάλλο πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ συνόδευαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεσίρ και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί, ενώ από ελληνικής πλευράς παρευρέθηκαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Γεώργιος Γεννηματάς και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης Αικατερίνη Κόικα.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ