• "Μένουμε έξω από τη στρούγκα"

  12:30 πμ, Τετάρτη 30 Μάι 2012 12:30 πμ, Τετάρτη 30 Μάι 2012

  «Το ΚΚΕ, μένει έξω "από την στρούγκα" για να μην προδώσει τον λαό, για να γίνει ο εμπνευστής της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας με την οποία ο λαός θα παλέψει για την λαϊκή εξουσία» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση του κόμματος στην Ηλιούπολη.

  Αναφέροντας ότι όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί μετά τις εκλογές θα είναι ουσιαστικά μη βιώσιμη, πρόσθεσε ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες, ενώ επισήμανε ότι από την επομένη των εκλογών, «μπορεί η κατάσταση να οξυνθεί απότομα και να δούμε κρίσιμες μάζες εργαζομένων να βγαίνουν στον δρόμο και να απαιτούν μέσα από την πάλη τους πολύ προωθημένα ζητήματα».

  «Αλίμονο μας αν τότε δεν είμαστε ως κόμμα έτοιμοι, αν δεν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε, αν τότε γίνουν λάθη, η ζημιά θα είναι μεγάλη» ανέφερε, χαρακτηριστικά, η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές που θα μετατραπεί σε πολλαπλασιασμένη λαϊκή δύναμη, είναι ο δείκτης του ασφαλούς δείγματος που θα δοθεί στις 17 Ιουνίου, κατά πόσο ο λαός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το αύριο και το μεθαύριο».

  Η κ. Παπαρήγα είπε ότι σε όλη την Ευρώπη συζητούν «και αυτό δεν είναι μπλόφα» την άναρχη χρεοκοπία της Ελλάδας, έθεσε το ερώτημα «αν έχει σημασία για τον λαό αν την πτώχευση διαχειριστεί η ΝΔ ή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α;» και πρόσθεσε ότι «δεν θα μπορέσουν να την σταματήσουν».

  Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι η Ελλάδα οδηγείται στην χρεοκοπία γιατί βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, ενώ ανέφερε ότι όποτε και να υπάρξει ανάκαμψη, θα είναι σύντομη και θα την ακολουθήσει νέος κύκλος κρίσης.

  Αναφερόμενη στο Μνημόνιο, σημείωσε ότι ουσιαστικά αποτελεί μια δέσμη μαζεμένων μέτρων που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, και στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ότι «θα ξεπεραστεί γιατί θα έρθουν χειρότερα» και υπενθύμισε ότι υπάρχει ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέτρων ως το 2020, ενώ οι δεσμεύσεις του «κουρέματος» εκτείνονται χρονικά ως το 2042.

  «Και να καταργηθεί το Μνημόνιο, σε διαρκή Μνημόνια θα είμαστε» πρόσθεσε, χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

  Μιλώντας για τις επικρίσεις προς το ΚΚΕ, ότι «θέλει να είναι αντιπολίτευση», η κ. Παπαρήγα είπε ότι και «ως αντιπολίτευση, μας εκτελούσαν, μας εξόριζαν και μας φυλάκιζαν» και τόνισε ότι ο ρόλος του κόμματος ως αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά δύσκολος γιατί δεν κάνει την ίδια αντιπολίτευση με άλλα κόμματα, καθώς προχωρά και σε επεξεργασίες και σε οργάνωση της λαϊκής πάλης, ενώ πρόσθεσε ότι «θέλουμε να είμαστε δύναμη αντιπολίτευσης για να γίνει ο λαός δύναμη εξουσίας».

  Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι καμία κυβέρνηση όσο φιλολαϊκό πρόγραμμα κι αν έχει, δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα, αν δεν γίνει λαϊκή ιδιοκτησία ο πλούτος που κατέχουν οι καπιταλιστές.

  Μιλώντας για τις εξελίξεις στην Δυτική Ευρώπη των τελευταίων 30 ετών, η κ. Παπαρήγα είπε ότι τα ισχυρά Κομμουνιστικά Κόμματα χάθηκαν μέσα σε θολά αριστερά σχήματα και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «δεν πρόκειται να γίνει συνιστώσα καμιάς αριστεράς».

  «Εκείνο που μας ζητάνε είναι να μετατρέψουμε την ιδεολογία μας σε θρησκεία και εικόνισμα για προσευχές, αλλά να βάλουμε πλάτη στο σύστημα και να μην οργανώνουμε καθημερινά την πάλη στους τόπους δουλειάς» είπε.

  «Ο σύγχρονος αριστερός δεν μπορεί να μην υποστηρίζει την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και την σύγκρουση με τα μονοπώλια, όταν η ΕΔΑ από την δεκαετία του '60 έλεγε όχι στην λυκοσυμμαχία της ΕΟΚ, είναι δυνατόν το 2012 να λέει ένας αριστερός ότι θα παλέψει μέσα στην ΕΕ για να αλλάξει αυτή από τα πάνω, ποιος, τελικά, πάει πίσω;» τόνισε.

  Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι το αστικό σύστημα, έχει ανάγκη από ένα αποδυναμωμένο ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι επιχειρείται αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος με την δημιουργία ενός διπόλου, ενώ πρόσθεσε ότι η αστική τάξη προτιμά μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ που μπορεί να παραπλανήσει τον λαό.

  Η κ. Παπαρήγα είπε ότι τμήμα του ΠΑΣΟΚ πήγε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, έθεσε το ερώτημα αν «η δήλωση Λαλιώτη που επί της ουσίας είναι «ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ξερό ψωμί» είναι τυχαία» και υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα διαμορφώσουν το «νέο ΠΑΣΟΚ» με άλλο όνομα.

  «Το ‘αριστερό' κομμάτι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μαζί με άλλα σχήματα θα παίξει τον ρόλο που έπαιζε παλιότερα ο ΣΥΝασπισμός, εκείνο του αναχώματος προς το ΚΚΕ» είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι αυτά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά συνειδητή πολιτική της αστικής τάξης για να ξελασπώσει τον εαυτό της.

  Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η «συμπάθεια» που εκφράζουν ορισμένοι προς το ΚΚΕ αποβλέπει στην αλλοίωση του πολιτικού του χαρακτήρα και υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ δεν θα κάνει βήμα πίσω σε τέτοια θέματα κάτω από την πίεση των εκλογών, δεν θα καταντήσουμε σαν τα κομμουνιστικά κόμματα της Δ. Ευρώπης».

  Τέλος κάλεσε σε ανάδειξη του ΚΚΕ, σε ενίσχυση της πολιτικής δύναμης του κόμματος, και υπογράμμισε ότι «θα παλέψουμε μαζί με τον λαό για κάθε πρόβλημα, ο λαός να παλέψει για την δική του εξουσία».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα