Διαμαρτυρία του ΚΚΕ στον ΥΠΕΣ

Τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη κάλεσε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αντιμετώπιση των κομμάτων από τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Διαβάστε την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ:Σε τηλεφωνική διαμαρτυρία του στον υπουργό Εσωτερικών κ. Μανιτάκη, το πρωί της Δευτέρας  28/5, ο Παναγιώτης Μεντρέκας έθεσε ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των κομμάτων από τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ έθεσε θέμα παραβίασης ακόμα και της αναλογικής ισότητας από τα κανάλια σε ό,τι αφορά στην προβολή των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί διαχωρίζουν τα κόμματα σε δυο κατηγορίες. Στην αρχή εμφανίζουν τις θέσεις και τη δραστηριότητα δύο έως τριών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και μόνο στο τέλος του δελτίου και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα παρουσιάζουν τη δράση του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων.Εντελώς άνισος και δυσανάλογος με βάση τα ποσοστά των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι ο τρόπος παρουσίασης της δράσης του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης και ειδικά στο κεντρικό. Προκλητικά μεροληπτική υπέρ συγκεκριμένων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και επιθετική απέναντι σε άλλα είναι η αντιμετώπιση από πλευράς ορισμένων δημοσιογράφων που έχουν την ευθύνη και συντονίζουν τις συζητήσεις. Θέμα υπάρχει βεβαίως και ως προς τον αριθμό των προσκεκλημένων στις τηλεοπτικές συζητήσεις και ειδικά ως προς τις βραδινές εκπομπές.Τέλος ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΣΡ σχετικά με την προεκλογική προβολή των κομμάτων εμφανίζουν εντελώς ψευδή εικόνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο ΚΚΕ.

Ο Π. Μεντρέκας ζήτησε να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό προσκεκλημένων στις τηλεοπτικές συζητήσεις ανά ζώνη καθώς και  για το χρόνο προβολής των κομμάτων στα δελτία ειδήσεων και ειδικά στα κεντρικά.”         

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ