• "Τσίπρας, o τρόμος του ευρώ"

  3:14 μμ, Σαββατο 26 Μάι 2012 3:14 μμ, Σαββατο 26 Μάι 2012

  "Τσίπρας, ο τρόμος του ευρώ" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που αναφέρεται στην "επικίνδυνη" όπως τη χαρακτηρίζει, άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις θέσεις του αρχηγού του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

  "Το δικαίωμα να παραμείνουν στο ευρώ, χωρίς να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις του προγράμματος λιτότητας, αξιώνει ο Αλέξης Τσίπρας, που συνεχίζει την πορεία σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ." γράφει το Spiegel και συνεχίζει:

  "Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις ομιλίες του διατυπώνει απλές προτάσεις, όπως αυτή:

  'Εάν χρωτάς στην τράπεζα 5.000 ευρώ, είναι δικό σου πρόβλημα. Αν όμως χρωστάς στην τράπεζα 500.000 ευρώ, τότε είναι πρόβλημα της τράπεζας'. -που διατύπωσε τη βρετανική εφημερίδα Guardian" σημειώνει το περιοδικό.

  "Για τον Τσίπρα προέχει το εξής θέμα: Η αποδυνάμωση της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από τα επιβεβλημένα μέτρα λιτότητας. Το πρόγραμμα του κόμματός του, αποτελείται από δέκα σημεία-προτάσεις, μόνο για την αρχή -τα οποία μπορούν να συμπυκνωθούν στα εξής: την αντίσταση ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την ακύρωση των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις. Ενώ από την άλλη υπόσχεται την επανάκτηση των εργασιακών κεκτημένων και απορρίπτει τους όρους του πακέτου διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης." αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

  "Οι πιθανότητες να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές, είναι μεγάλες -τουλάχιστον απ' ότι φαίνεται τρεις εβδομάδες πριν από την επίμαχη ημερομηνία της 17ης Ιουνίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 30%, ενώ έπεται η Νέα Δημοκρατία της οποίας προηγείται με 4 μονάδες" επισημαίνει το δημοσίευμα.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα