Η πολυκατοικία του Άκη στη Βούλα

Της Στεφανίας Κασίμη Κουβάρι που δύσκολα ξετυλίγεται είναι τα κεκαλυμμένα ακίνητα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Νέα ακίνητα, άγνωστα μέχρι στιγμής, καταγράφονται μέσω των σημειώσεων του πρώην υπουργού, και τα οποία  βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.  Χαρακτηριστικό είναι ένα έγγραφο το οποίο αφορά σε ένα ακίνητο στη Βούλα. Εκεί αναφέρει ότι το συνολικό κόστος για μία οικοδομή είναι 1.550.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, από την πώληση του ακινήτου έναντι 3.800 ευρώ/τμ το κέρδος θα ήταν 1.110.000 ευρώ μέσα σε 15 μήνες.Παρακάτω, επισημαίνεται ότι το απαιτούμενο κεφάλαιο είναι 1.160.000 ευρώ με κέρδος επενδυτή 580.000 ευρώ. Η λεπτομέρεια είναι ότι δίπλα από το απαιτούμενο κεφάλαιο αναγράφονται τα αρχικά του πρώην υπουργού. (Α.Τ.)

Ενώ, σε άλλο έγγραφο αποκαλύπτεται και η άμεση σύνδεση του πρώην υπουργού με τον –επίσης προφυλακισμένο-επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, αφού γίνεται λόγος για την αγοραπωλησία ακινήτου στην Κηφισίας. Προφανώς αναφέρεται στο ακίνητο στην Κηφισίας 7 το οποίο είχε αγοράσει η off shore Τorcaso και είχε πουλήσει στη Μονή Βατοπαιδίου στη συνέχεια.

Στο έγγραφο το οποίο απευθύνεται στην –επίσης προφυλακισμένη-λογίστριά του Φρόσω Λαμπροπούλου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «όπως γνωρίζεις κατόπιν απόφασης της εταιρείας μας έχει πραγματοποιήθηκε στις 21-01-07 η πώληση του 4ου και 5ου ορόφου του ακινήτου επί της οδού Κηφισίας».

«Σύμφωνα με τις επιταγές που παραλάβαμε από την πώληση αυτή τις παραδώσαμε στον κ. Γ. Σαχπαζίδη προς είσπραξη (Σύμφωνα με την απόφασή μας) Παρακαλώ να προβείτε στην τακτοποίηση όπως των σχετικών με την πώληση, φορολογικών, πληρωμές σε συνεργασία με τον κ. Σαχπαζίδη»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ