“Κλειδώνει” η επιστροφή Ντόρας

«Κλειδώνει» ίσως και σήμερα το πολιτικό πλαίσιο για την επιστροφή της Ντ. Μπακογιάννη στη ΝΔ. Νέο κάλεσμα Σαμαρά στις κεντροδεξιές δυνάμεις από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι βουλευτές της ΝΔ περιμένουν σήμερα από τον κ. Σαμαρά να μιλήσει με μεγαλύτερη σαφήνεια για το προσκλητήριο του με στόχο τη συγκρότηση ενός μεγάλου φιλελεύθερου και φιλοευρωπαϊκού τόξου που στις επερχόμενες εκλογές θα αντιπαρατεθεί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε και ίδιος μιλώντας με δημοσιογράφους ότι έχει να πει το λέει δημόσια.

Η ομιλία του κ. Σαμαρά γίνεται στον απόηχο των έντονων διεργασιών για την ανασύνθεση του χώρου της κεντροδεξιάς που ξεκίνησε με τη… μισή επιβεβαίωση από τα επιτελεία της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο με στόχο την επιστροφή της κ. Μπακογιάννη στη ΝΔ.

Με τη συμπλήρωση δυο ετών από τη διαγραφή της από τη ΝΔ η κ. Μπακογιάννη βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από την επιστροφή της στο κόμμα με το οποίο συνέδεσε το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής της σταδιοδρομίας, ένα βήμα όμως που όπως όλα δείχνουν μένει να διευκρινιστεί με ποιους πολιτικούς όρους θα γίνει προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις στη βάση αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς δεν αναμένεται να κάνει ονομαστική αναφορά στην Ντόρα Μπακογιάννη αφού παρά τις διαψεύσεις και από τα δυο επιτελεία φαίνεται πως η συνάντηση των δυο έγινε και μπήκαν οι πρώτες βάσεις για το πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα γίνει η συμπόρευση με τη ΝΔ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση αφορούσε στο ενδεχόμενο να τοποθετηθεί η κ. Μπακογιάννη ακόμη και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας – κάτι ωστόσο που δεν φαίνεται να έχει κλειδώσει αφού πολλά θα εξαρτηθούν και από την αξιοποίηση των μέχρι πρότινος τριών βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γ. Κοντογιάννη, Χρ. Μαρκογιαννάκη και Λ. Αυγενάκη.

Μέχρι σήμερα τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και η Ντ. Μπακογιάννη έχουν κάνει σχεδόν ταυτόσημες δηλώσεις σχετικά με τη δημιουργία του φιλοευρωπαϊκού μετώπου που πολιτικά θα αποτυπωθεί στην επανένωση της κεντροδεξιάς. Ουδείς μέχρι την τελευταία στιγμή έχει ξεκάθαρη εικόνα ή πληροφόρηση για το πώς και πότε θα γίνουν οι όποιες ανακοινώσεις. Ωστόσο όλες οι πλευρές συμφωνούν πως πολύ σύντομα το θέμα θα ξεκαθαρίσει αφού ήδη οι πιέσεις είναι πολλές από στελέχη της ΝΔ που μιλούν ανοιχτά για την ανάγκη να πάρει σάρκα και οστά το κάλεσμα του κ. Σαμαρά σε πανστρατιά.

Σε κάθε περίπτωση όπως επισημαίνουν «γαλάζια» στελέχη το θέμα θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν με τρόπο που δεν θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ πολλά μένει να διευκρινιστούν για το εάν η Δημοκρατική Συμμαχία θα συνεχίσει να παραμένει ένας πολιτικός φορέας «σε αναστολή λειτουργίας» αφού για να ισχύσει ο νόμος Παυλόπουλου και το μπόνους των 50 εδρών το πρώτο κόμμα δεν θα πρέπει να είναι συνασπισμός πολιτικών ή άλλων δυνάμεων.Πηγή: real.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ