Βορίδης στον Realfm 97,8: Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά…

Να κλείσει η αξιολόγηση ζήτησε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Ωστόσο, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης θα είναι αρνητικό όσο παραμένει στην εξουσία η παρούσα κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός απαντώντας στο ερώτημα αξιολόγηση ή εκλογές ανέφερε: «Για τη ΝΔ είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί στρατηγικό της στόχο η παραμονή στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προφανώς εμείς δεν συζητάμε για εξόδους από τα ευρώ, για συγκρούσεις, λέμε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα να κλείσει η αξιολόγηση. Αλλά λέμε και κάτι το οποίο είναι περίπου αυτονόητο και απορώ γιατί δήθεν υπάρχει δυσκολία να γίνει κατανοητό. Λέμε ότι το προϊόν της συμφωνίας είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Η κάθε κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την πολιτική που ασκεί. Το δίλημμα ποτέ δεν είναι έτσι όπως θέλει να το παρουσιάσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Ή θα κάνουμε σύγκρουση, λένε, ή θα κλείσουμε με το συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο θέλουν αυτοί. Η απάντηση είναι: την ευθύνη του προϊόντος διαπραγμάτευσης φέρνεις εσύ όμως».

«Εάν ήταν ο Μητσοτάκης θα έφερνε κάτι διαφορετικό, αν ήταν ο Σαμαράς θα έφερνε κάτι διαφορετικό. Ο καθένας έχει διαφορετικές πολιτικές και αυτό έχει φανεί, άρα λοιπόν το ερώτημα ποτέ δεν πρέπει να διατυπώνεται έτσι. Βεβαίως να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά ταυτόχρονα η παραμονή της κυβέρνησης, αυτής της ανίκανης και άχρηστης κυβέρνησης, αυτής της ιδεοληπτικής κυβέρνησης, προφανώς, φέρνει κακό διαπραγματευτικό αποτέλεσμα. Αρά να φύγει αυτή η κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης και συνέχισε:

«Επομένως δεν υπάρχει εδώ αντίφαση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο. Ούτε καν το ζήτημα του χρόνου μπορεί να θέσει κανένας, να πει κάποιος, ναι πιεζόμαστε να το κλείσουμε τώρα γιατί αν το κλείσουμε αργότερα κ.λπ. Ποιος τον έχει χάσει τον χρόνο; Η αντιπολίτευση που ζητεί εκλογές τον έχει χάσει τον χρόνο; Ο κ. Τσακαλώτος λέει ότι από τον Οκτώβρη θα έπρεπε να έχει κλείσει η αξιολόγηση. Ο κ. Τσακαλώτος είναι 20 Φεβρουαρίου και δεν καταφέρνει να κλείσει την αξιολόγηση. Σε αυτό ο κ. Μητσοτάκης του φταίει; Η αντιπολίτευση του φταίει; Αρά λοιπόν το ερώτημα είναι: μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για να κλείσει την αξιολόγηση η κυβέρνηση; Προφανώς όχι. Αρά με αυτή την έννοια, εμείς λέμε βεβαίως θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, θέλουμε να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει, να φύγει, προκειμένου να το κάνει κάποιος άλλος».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Δεν έχουμε αποδεχτεί τη μείωση του αφορολόγητου

Κικίλιας: «Οικονομικής υφής» η σημερινή συνάντηση Σόιμπλε – Μητσοτάκη

Κόντρα Ζαχαριάδη – Γεωργιάδη στον Realfm 97,8

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ