Κουτσούμπας: Ανοίγει ο δρόμος μετά το 2018 για νέα σκληρά μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

Την πεποίθησή του ότι δεν πρόκειται να έχουμε πρόωρες εκλογές, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «οι εκλογές δεν λύνουν τα προβλήματα, καθώς η κατάσταση είναι αδιέξοδη». «Καταρχήν, δε φαίνεται ότι θέλει κανένας απ’ όλους όσοι εμπλέκονται και μπορούν να καθορίσουν εκλογικές διαδικασίες, δε θέλει κανείς να πάει η χώρα σε εκλογές», δήλωσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου είπε ότι «ο κ. υφυπουργός μάλλον δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος τον κορόιδευε».

Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα ψηφίσουν τα μέτρα χωρίς αντιδράσεις.

«Κάθε φορά λέει τα ίδια (ο Τσίπρας), πάλι θα κάνει αυτή τη ψυχοθεραπεία στους βουλευτές του, στα μέλη της ΚΕ, έτσι ώστε να έχει τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Βεβαίως δεν πρόκειται να υπάρξουν αντιδράσεις, έχουν συμφωνήσει οι ίδιοι, έχουν συμβιβαστεί πλήρως με αυτή την κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να λένε κουβέντες δεξιά και αριστερά ή στους διαδρόμους και σε εμάς λένε στους διαδρόμους της βουλής όταν συναντιόμαστε και συζητάμε μεταξύ μας, όμως όταν έρχεται η ώρα σηκώνουν το χεράκι τους, ψηφίζουν «ναι» στα μέτρα, παρότι αυτά που έλεγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν, ή έτσι τουλάχιστον φαίνονταν, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Θυμάστε εκείνα τα ηρωικά που έλεγε ο κ. Τσίπρας «θα σκίσουμε τα μνημόνια, δεν πρόκειται να υπογράψουμε μνημόνιο». Και 3ο μνημόνιο υπέγραψαν και νέα αντιλαϊκά μέτρα έβαλαν και βεβαίως πέρα απ’ το 3ο μνημόνιο και απ’ τα προβλεπόμενα όταν κλείσουν, ανοίγεται σήμερα, με τη χθεσινοβραδινή συμφωνία που έγινε, με τη συμμετοχή του κ. Τσακαλώτου και των υπολοίπων του κουαρτέτου, ο δρόμος μετά το 2018 για νέα σκληρά μέτρα. Αυτή είναι η εικόνα».

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το επίπεδο ζωής των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, εμφανίστηκε απαισιόδοξος.

«Δυστυχώς πάλι ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα. Είναι σκληρά βάρβαρα μέτρα. Ήδη έχουμε περάσει μια 8ετία σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, οι λαϊκές οικογένειες δε μπορούν να ζήσουν, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες υποφέρουν, οι αγρότες ξεκληρίζονται απ’ τα χωράφια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Παυλόπουλου για αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη

Ο Γιακουμάτος στον Realfm 97,8: Με τρομάζουν οι υποστηρικτές της δραχμής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ