• Βουλή: Κεραμέως κατά Φίλη και ΑΝΕΛ για μνημόνιο και ελληνική ιθαγένεια

  11:52 μμ, Πέμπτη 09 Φεβ 2017 11:52 μμ, Πέμπτη 09 Φεβ 2017

  «Είναι το λιγότερο προκλητικό να μιλάτε εσείς ως εκπρόσωπος της κυβερνώσας πλειοψηφίας για τις μνημονιακές κυβερνήσεις της ΝΔ», απάντησε απόψε στην παρέμβαση του Νίκου Φίλη στην Ολομέλεια της Βουλής η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέως.

  «Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έλεγε ότι θα καταργήσει με ένα νόμο και με ένα άρθρο το μνημόνιο, ο οποίος ψήφισε το τρίτο επαχθέστερο μνημόνιο, το οποίο οδήγησε σε 9 δισεκατομμύρια μέτρα, στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, στη θεσμοθέτηση του κόφτη, και που δυστυχώς δεν υπάρχει τέλος σε αυτό, με συζητήσεις τώρα για 4ο μνημόνιο και με όλη την Ευρώπη να συζητάει για Grexit, κύριε Φίλη, το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να αυτοσυγκρατηθείτε», είπε η βουλευτής της ΝΔ.

  Η κ. Κεραμέως σχολίασε και τη στάση των ΑΝΕΛ στο άρθρο 29 του νομοσχεδίου για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας, επισημαίνοντας ότι στην Επιτροπή ο εισηγητής του κόμματος Κ. Κατσίκης είχε καταψηφίσει το άρθρο. Συνέχισε λέγοντας ότι στην Ολομέλεια, το πρωί, ο κ. Κατσίκης δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει το κόμμα του αλλά, αργότερα το βράδυ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε ότι τελικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το υπερψηφίζουν.

  «Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορούν άρθρα με τον τίτλο "ΑΝΕΛ και η θεωρία του κοινοβουλευτικού χάους". Και πραγματικά νομίζω ότι περί αυτού πρόκειται. Τελικά δεν κατάλαβα τι μας είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος; Παραιτήθηκε ο κ. Κατσίκης από εισηγητής; Παρακαλώ, να μας ενημερώσετε αν έχει αποσταλεί επιστολή στο προεδρείο από τους ΑΝΕΛ. Ποιος θα τους εκπροσωπήσει ως εισηγητής;», είπε η Νίκη Κεραμέως.

  Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κάλεσε την κ. Κεραμέως «να μην στενοχωριέται και να διαβάσει καλύτερα τον Κανονισμό γιατί έχει δικαίωμα και ένας απλός βουλευτής να αντικαταστήσει τον ειδικό αγορητή ή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, και έχει γίνει πάρα πολλές φορές ειδικά σε κόμματα που έχουν μικρή κοινοβουλευτική δύναμη».

  «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε κατακτήσει ένα δημοκρατικό δικαίωμα. Να ψηφίζουνε κατά συνείδηση. Το έχουν κάνει σε περισσότερα από 10 νομοσχέδια. Ακριβώς το ίδιο έγινε και σήμερα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

  «Συμφωνώ ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα του βουλευτή να ψηφίζει κατά συνείδηση. Όμως την περασμένη Τρίτη ο κ. Κατσίκης εξέφραζε το κόμμα του, όταν ψήφιζε αρνητικά στο άρθρο 29 (σ.σ. για την στάση του στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων) και δεν ήταν απλώς η προσωπική του άποψη. Προφανώς τώρα θα έχει αλλάξει η παραταξιακή στάση», σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

  Η ομιλία του Νίκου Φίλη νωρίτερα, προκάλεσε και την αντίδραση του εισηγητή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή. «Δεν ξέρουμε αν το ξεχάσατε, κύριε Φίλη, αλλά θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι από τον δεκαπενταύγουστο του 2015, είστε πια κάθε λέξη του Μνημονίου. Όσο για την αξιολόγηση για την οποία αγωνιάτε, ο λαός έχει πικρή πείρα από τις αξιολογήσεις σας που συνοδεύεται από βαριά πακέτα μέτρων», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

  Ο κ. Δελής χαρακτήρισε υποκριτική την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη θεματική εβδομάδα και τη διατροφή, την ώρα που χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. Είπε ακόμη ότι ο εθισμός είναι αντικείμενο της Θεματικής Εβδομάδας, αλλά η κυβέρνηση είναι υπέρ της νομιμοποίησης των μαλακών ναρκωτικών.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Χουλιαράκης: Ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν τις εκλογές σε Γερμανία και Γαλλία

  Γεροβασίλη: Η αξιολόγηση θα έκλεινε από την αρχή αν λέγαμε «ναι σε όλα»

  Ένταση σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Πετρόπουλο - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα