Θεοδωράκης: Αν δεν κλείσουμε την αξιολόγηση η χώρα πάει σε χρεοκοπία

«Αν δεν κλείσουμε την αξιολόγηση η χώρα πάει σε χρεοκοπία και τότε, την άνοιξη θα αναγκαστούμε να σαλπίσουμε την μεγάλη υποχώρηση και να υπογράψουμε συμφωνίες που θα είναι εις βάρος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης. Σχολιάζοντας τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης είπε πως όσο δείχνει η χώρα ότι ταλαντεύεται και δεν υλοποιεί αυτά που έχουν συμφωνηθεί, οι πιο ακραίοι από τους δανειστές θα μας ζητούν όλο και περισσότερα.

 Ο κ. Θεοδωράκης είπε ακόμη ότι αυτό που προέχει τώρα δεν είναι οι εκλογές αλλά η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. «Πότε να γίνουν εκλογές; Να γίνουν τον Μάρτιο και να χάσουμε την είσοδο μας στο QE;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην ΝΔ.

 Για τις αποχωρήσεις βουλευτών υπογράμμισε ότι «είναι υβριστικό προς την κοινωνία και προς τη δημοκρατία να λέει κάποιος φεύγω από ένα κόμμα μόνο και μόνο γιατί είναι μικρό». Όταν ρωτήθηκε για το αν η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να παίρνει βουλευτές από το Ποτάμι, βάζει τέλος στην πιθανότητα συνεργασίας, είπε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται επισημαίνοντας ότι πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουν εκφράσει και δημοσίως τη διαφωνία τους σε αυτά τα παλαιοκομματικά παιγνίδια της ηγεσίας τους, ενώ θετικά αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των «τριών» λέγοντας ότι τους ενισχύουμε και ο διάλογος συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το αιχμηρό σχόλιο του Θεοδωράκη για τον υφυπουργό Εργασίας

Ο Θεοδωράκης για τις αποχωρήσεις βουλευτών: Αυτοί που φεύγουν είναι δειλοί – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ