Τσίπρας: Στόχος η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Στρατηγική συζήτηση εφ όλης της ύλης ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -της πρώτης μετά το Συνέδριο- το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, υπό τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, η συζήτηση έγινε πάνω στο σχέδιο της πολιτικής απόφασης που θα εισηγηθεί ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Ρήγας στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου.

Τα ζητήματα που τέθηκαν αφορούν την κυβερνητική πολιτική, την ευρωπαϊκή στρατηγική και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, αλλά και ζητήματα λειτουργίας του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε εκτενής συζήτηση, καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς τις θέσεις του κόμματος και της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον στόχο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, και παράλληλα έκανε λόγο για εμβάθυνση της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, με σκοπό να παραχθεί βαθύ μεταρρυθμιστικό στίγμα στα εργασιακά, την υγεία, και την παιδεία και εν γένει την κοινωνική πολιτική. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανέφερε ο πρωθυπουργός, θα αρχίσει η συζήτηση σχετικά με την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε, επίσης, για αναγκαιότητα χάραξης στρατηγικής και οδικού χάρτη ενίσχυσης των κοινωνικών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ενδιαφέρον της Αθήνας για προμήθεια αεροσκαφών F-35

Ο Κουμουτσάκος στον Κουράκη: Άλλο η ποίηση και άλλο η Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Προκαλεί ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ: Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ