“Πόλεμος” κυβέρνησης – ΝΔ για την ΕΡΤ – ΒΙΝΤΕΟ

Στον αέρα της ΕΡΤ συνεχίστηκε ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση, με μπαράζ τηλεφωνικών παρεμβάσεων.

Στην εκπομπή “Focus” δεν παρέστη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, αν και είχε προσκληθεί. Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε τους λόγους της απόφασής του να αποσυρθεί από την εκπομπή, τονίζοντας σε παρέμβασή του και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο: «Πιστεύω ότι η σημερινή ατμόσφαιρα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με τις ανακοινώσεις της ΕΡΤ έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ωθούσε τη συζήτηση σε κάτι το οποίο είναι άσχετο με τα εθνικά θέματα, τη σοβαρότητά τους και το κλίμα που πρέπει να διέπει μια τέτοια συζήτηση».  

Στη συνέχεια μίλησε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μία πολιτική και δεοντολογική κατρακύλα που δεν έχει προηγούμενο». «Η επίθεση που εξαπολύει η ΝΔ στη δημόσια τηλεόραση είναι στην κυριολεξία πρωτοφανής», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος. «Αυτό που ζητά, είναι τη φίμωση των δημοσιογράφων και της δημόσιας τηλεόρασης έτσι ώστε να αποφύγει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα», είπε.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης ανέφερε πως «καλά θα κάνει ο κ. Τζανακόπουλος, για τον έλεγχο της πολυφωνίας και του πλουραλισμού να ρωτήσει τον κ. Παππα, ο οποίος προσπάθησε να τα ελέγξει αλλά δυστυχώς για εκείνον η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της».

«Θέλω να κάνω μία έκκληση να πέσουν οι τόνοι και να αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία με ψυχραιμία και νηφαλιότητα την πραγματικότητα», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. «Δυστυχώς ή ευτυχώς η ΕΡΤ δεν έχει τη δυνατότητα αποσιώπησης ειδήσεων, όπως έκαναν άλλα ιδιωτικά κανάλια. Θα έλεγα λοιπόν, πέρα από την κριτική να υπάρξει ψυχραιμία και να μην υπάρχουν φαινόμενα αποχωρήσεων», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κουμουτσάκος αποσύρθηκε από εκπομπή της ΕΡΤ

Μαίνεται η κόντρα για την ΕΡΤ – “Η ΝΔ συνεχίζει την πολιτική Σαμαρά” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ