Μουζάλας: Δεν θέλουμε βία αλλά δεν θα υποστούμε και βία – ΒΙΝΤΕΟ

Την καταγγελία ότι 60 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, απαγόρευσαν να μπει το φαγητό που προορίζεται για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού, επανέλαβε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, διαψεύδοντας ότι επρόκειτο περί καθολικής απεργίας πείνας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Μουζάλας είπε πως είναι «ψευδείς» οι ισχυρισμοί ότι έγινε καθολική απεργία πείνας στο Ελληνικό και προσέθεσε προς τη Βουλή ότι 30 Έλληνες και 30 αλλοδαποί, εμπόδισαν να φθάσει το φαγητό στους δικαιούχους εντός του Κέντρου.

Δείτε το βίντεο:

«Η ελληνική πολιτεία έχει νόμους και οι νόμοι αυτοί πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Δεν θέλουμε βία αλλά δεν θα υποστούμε και βία» δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας. Επίσης, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι η παρουσία των προσφύγων και των μεταναστών εκείνη που καθυστερεί την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Παρέχοντας προς τη Βουλή τα στοιχεία που ζήτησε ο κ. Κακλαμάνης, σχετικώς με το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Προσφύγων σε διαμερίσματα, ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Όπως ενημέρωσε, ήδη μέσω του προγράμματος φιλοξενούνται 1964 πρόσφυγες και μετανάστες (εκ των οποίων το 86% είναι Σύροι, το 7% Αφγανοί και 6% Ιρακινοί).

Τέλος, ο κ. Μουζάλας ενημέρωσε ότι διαπιστώνονται κάποιες καθυστερήσεις ολοκλήρωσης του προγράμματος στην Κρήτη και προανήγγειλε την επέκταση του και στη Λιβαδειά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Μουζάλας για το περιστατικό του αστυνομικού με τον μετανάστη: Με βάση αυτά που είδα σας διαψεύδω – ΒΙΝΤΕΟ

Μουζάλας: Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ