Διαμαντοπούλου: Να ξαναγίνει ο προοδευτικός χώρος ένα νέο, μεγάλο κόμμα

Εκδήλωση της πολιτικής πρωτοβουλίας «Ώρα Αποφάσεων» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα, με τη συμμετοχή των πρώην υπουργών Άννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργου Φλωρίδη και του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου, «κάνουμε ένα ακόμα βήμα, για να ξαναγίνει από την αρχή ο προοδευτικός χώρος ένα νέο μεγάλο κόμμα, που θα βάλει άλλη ατζέντα για τη χώρα, χωρίς σοβατίσματα και παθογένειες του παρελθόντος».

Εξάλλου, ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι «είναι η ώρα για να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο προοδευτικό κίνημα και μία νέα ισχυρή προοδευτική παράταξη».

Ο Γιώργος Φλωρίδης είπε μεταξύ άλλων ότι «κάνουμε το επόμενο βήμα και ο κόσμος βρίσκεται κοντά σε αυτή την προσπάθεια, θέλει να ακούσει και να συμμετάσχει στη συζήτηση, μεταφέροντας το μήνυμα της κοινωνίας του προοδευτικού χώρου, ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα νέο μεγάλο ενωμένο προοδευτικό κίνημα, που το έχει ανάγκη η Ελλάδα».

Ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της πρωτοβουλίας «Ώρα Αποφάσεων» και πρόσθεσε ότι ο διάλογος για τη συγκρότηση του μεσαίου χώρου έχει ολοκληρωθεί και πλέον έφτασε η στιγμή για τις αποφάσεις.

Η πρόταση της «Ώρας Αποφάσεων« για νέο, ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς

Η πολιτική πρωτοβουλία «Προοδευτικό Κίνημα Ώρα Αποφάσεων» κατέθεσε λίγη ώρα μετά, την πρόταση – πρόσκληση προς όλο τον προοδευτικό χώρο με βασικό στόχο να διαλύσει την πολιτική σύγχυση από εφήμερες κινήσεις εντυπώσεων και τη διατήρηση μικρών και ασήμαντων «κεκτημένων» .

Θέτει ως πολιτική προϋπόθεση κόμματα και οργανώσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ίδρυση του νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα να δηλώσουν εκ των προτέρων ανοικτά και επίσημα ότι είναι διατεθημένα να συμμετέχουν στην συγκρότησή του από μηδενική βάση με ευρεία εκπροσώπηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του χώρου.

Συγκεκριμένα:

Ζητεί να οργανωθεί εθνική συνέλευση του προοδευτικού χώρου για να προσδιορίσει σαφές πλαίσιο προοδευτικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να βγει η χώρα από την κρίση:

-να συγκροτηθεί 11μελής επιτροπής προσωπικοτήτων που θα οργανώσει το συνέδριο

-να εκλεγεί η ηγεσία του νέου και ενιαίου φορέα από τη βάση

-να διαμορφωθεί οδικός χάρτης μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο και

-να ολοκληρωθούν όλα μέχρι τέλος Ιουνίου.

Αφού ολοκληρωθούν τότε παύει η ανάγκη πολιτικής λειτουργίας των υπαρκτών σχημάτων του χώρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Λεβέντης: Η κυβέρνηση θα τα υπογράψει όλα στις Βρυξέλλες

Κόντρα Γεωργιάδη-Ζαχαριάδη στον Realfm 97,8

Ζαχαριάδης για το ταξίδι του Τσίπρα: Φαιδρές και ανόητες τέτοιου είδους κατηγορίες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ