Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Παράθυρο για μείωση στο αφορολόγητο, εάν υπάρξει συνολικό θετικό πακέτο

Παράθυρο για μείωση στο αφορολόγητο άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση αρχής ειδικά σε θέματα που θεωρούμε ότι είναι σημαντικά για το συμφέρον των εργαζομένων. Από κει και μετά η διαπραγμάτευση είναι πακέτο και ανάλογα με το που θα καταλήξει η ισορροπία μπορούμε να δεχθούμε μία συμφωνία η οποία γενικά θα προωθεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν θα τα επιδεινώνει», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα ψήφιζε η Βουλή μείωση του αφορολόγητου αν αυτό ήταν προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία δήλωσε: «Η διαπραγμάτευση είναι πακέτο. Εξαρτάται ποια θα είναι η τελική κατάληξη σε όλα τα επιμέρους θέματα από τι θα γίνει σε όλα τα επιμέρους θέματα. Για εμάς για παράδειγμα είναι κομβικό σημείο τα εργασιακά, εκεί όχι απλώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε υποχώρηση αρχής στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, θέλουμε οπωσδήποτε να υπάρχει μία βελτίωση στο πεδίο των μισθολογικών διαπραγματεύσεων. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση αρχής ειδικά σε θέματα που θεωρούμε ότι είναι σημαντικά για το συμφέρον των εργαζομένων. Από κει και μετά η διαπραγμάτευση είναι πακέτο και ανάλογα με το που θα καταλήξει η ισορροπία μπορούμε να δεχθούμε μία συμφωνία η οποία γενικά θα προωθεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν θα τα επιδεινώνει».

Στην επισήμανση ότι αν υπάρξει μία θετική συμφωνία-πακέτο και με το χρέος θα μπορούσε η ελληνική πλευρά να ψηφίσει μείωση του αφορολόγητου ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε: «Όσο διαρκεί μία διαπραγμάτευση δεν μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος σε επιμέρους σημεία της. Ακριβώς γι’ αυτό λέω ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση αρχής και δεν πρόκειται να καταλήξουμε σε συμφωνία, μολονότι αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι η παράταση της αβεβαιότητας δεν είναι καλή, αλλά δεν πρόκειται ενόψει ενός εκβιασμού που παίρνει υπόψιν αυτόν τον παράγοντα να υποχωρήσουμε και να θυσιάσουμε δικαιώματα των εργαζομένων».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Ο Βούτσης για τον Τσακαλώτο: Δεν υπάρχει διένεξη – Αποστάσεις από την επικοινωνιακή διαχείριση

Παππάς: Να αποφασίσουν οι δανειστές ενιαία γραμμή για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ στη Μάλτα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ