Ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα: Συντάσσεστε με Σόιμπλε στο Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον για «οικοδόμηση πελατειακού κράτους και διαπλοκή». «Αν και νέος αποδειχθήκατε χειρότερος από τους παλιούς», είπε ο κ . Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «ψεύτικους διχασμούς, θεωρίες συνωμοσίας και δολοφονίες χαρακτήρων».

Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «πέφτει» και υψώνει αναχώματα. Το πρώτο είναι το χτίσιμο του πελατειακού κράτους με αναξιοκρατικές προσλήψεις. Το δεύτερο ανάχωμα είναι η μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε: «Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι το συντομότερο ανέκδοτο. Κατηγορήσατε το παλιό πολιτικό σύστημα συλλήβδην σαν διεφθαρμένο. Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα αλλά εσείς δεν την πολεμήσατε, αλλά προσπαθήσατε να κάνετε συναλλαγή μαζί της».

Δείτε το βίντεο:

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε: «Εσείς χρησιμοποιήσατε τα “βοθροκάναλα” της διαπλοκής, όπως τα λέει ο κ. Πολάκης. Επιχειρήσατε να χτίσετε τη νέα διαπλοκή που είναι χειρότερη από την παλιά», ενώ  πρόσθεσε ότι η επιχείρηση για έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου κατέρρευσε μετά την απόφαση του ΣτΕ. «Για σας η δήθεν πάταξη της διαπλοκής είναι πρόσχημα για την συγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό σας».

«Είστε η πιο βλαβερή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά την μεταπολίτευση», ανέφερε, ενώ για το πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής υπογράμμισε που δεν προκύπτουν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπο και έκανε εκτενή αναφορά στην Αυγή. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το συμπέρασμα του πορίσματος ακυρώνει την προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Η δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ:

Μιλώντας για το Grexit, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «ήρθε ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να μας πει να συζητήσουμε το θέμα στη Βουλή», ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία δημόσια επίπληξη στον κ. Ξυδάκη από το Μέγαρο Μαξίμου. «Εκτός εάν ο κ. Ξυδάκης δεν είπε κάποια ανοησία αλλά αποκάλυψε εναλλακτικές που εξετάζετε για να παραμείνετε στην εξουσία», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Ποιος συντάσσεται λοιπόν με τον Σόιμπλε κ. Τσίπρα, εμείς ή τα δικά σας στελέχη. Δικά σας στελέχη ανασύρουν το ζήτημα της δραχμής», τόνισε.  

Η τριτολογία του πρέδρου της ΝΔ:

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει «διαβάσει» λάθος τους συσχετισμούς δυνάμεων, καθώς  στο τελευταίο Eurogroup συντάχθηκαν όλοι απέναντί από την Ελλάδα. «Πόσες φορές πρέπει να κάνετε το ίδιο λάθος σε βάρος της χώρας. Δεν έχετε καμία δικαιολογία. Δεν πρόκειται να σας επιτρέψουμε να παίξετε στα ζάρια την τύχη της χώρας».

«Ο πρωθυπουργός, όταν λέει ότι έχουν υλοποιηθεί όλα τα συμφωνηθέντα έχει ακούσει τον Τσακαλώτο που λέει ότι έχουμε υλοποιήσει μόνο το 1/3;», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Διαβάστε επίσης:

Γεννηματά: Εκλογές για να προκύψει κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης με άλλον Πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ

Κουτσούμπας: Αυτά που λέτε ότι δεν θα ψηφίσετε ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα ο λαός τα ακούει βερεσέ – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ