Βίτσας: Πάντα έτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις σε ζητήματα κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας

«Σε ζητήματα κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα έτοιμες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τιμούμε και θα συνεχίσουμε να τιμούμε τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον. Εμείς αντιμετωπίζουμε όλη την κατάσταση των προκλήσεων και των πιθανών προβοκατσιών με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Αυτό φάνηκε και αντιπροχθές και τη σημερινή μέρα» επεσήμανε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε: 

«Δεν θα απεκδυθούμε του δικαιώματός μας μέσα στο χώρο της δική μας κυριαρχίας να αποτίουμε τις οφειλόμενες τιμές για τους πεσόντες μας».

«Αποφασιστικότητα σημαίνει ότι στο βαθμό που γίνονται οι παραβιάσεις τις αναχαιτίζουμε. Η διαδικασία κατευνασμού δεν είναι η κατάλληλη διαδικασία» υποστήριξε.

Σχετικά με την τουρκική πρόκληση την Κυριακή στα Ίμια ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «ήταν μια πρόκληση την οποία την αναμέναμε όχι σε επίπεδο αρχηγών. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο που η τουρκική πλευρά πάει να χειριστεί και εσωτερικά και εξωτερικά την υπόθεση της μη έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών με βάση την απόφαση του Άρειο Πάγου». 

«Είναι μια συμπεριφορά η οποία δεν δίνει δύναμη στη φίλη και σύμμαχο χώρα αλλά δείχνει την αδυναμία της. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Διπλωματικά κάνουμε ό,τι πρέπει και αμυντικά κάνουμε ό,τι πρέπει» τόνισε ο κ. Βίτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας  τόνισε παράλληλα ότι «δεν έχει ανοίξει ποτέ θέμα δραχμής και ευρώ για την κυβέρνηση» ενώ αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση υποστήριξε ότι «στα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης δεν υπάρχουν φορολογικά μέτρα. Κανένα νέο μέτρο για το 2019 δεν πρόκειται να έρθει στη Βουλή».

Διαβάστε επίσης:

Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Η χώρα ξαναμπαίνει στη δίνη μιας βαθιάς αβεβαιότητας

Μπακογιάννη: Κινήσεις με θεατρικό στοιχείο καλό είναι να αποφεύγονται όταν οι Τούρκοι πάνε γυρεύοντας – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ