Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της

Η παράλογη απαίτηση να ψηφιστούν μέτρα προληπτικά για μετά το 2018 οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της, είπε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει πάρα πολλές φορές ότι εμείς τα κάναμε όλα, είναι η ώρα να τηρήσουν οι Ευρωπαίοι τις συμφωνίες τους. Και εμφανίζεται ο κ. Τσακαλώτος και λέει ότι εμείς κάναμε το 30% από αυτό που είπαμε. Ποιον πιστεύω από τους δύο; Φοβάμαι πως πιστεύω τον κ. Τσακαλώτο. Γιατί ο κ. Τσακαλώτος τα έχει μετρημένα και καταγεγραμμένα και όταν πάει απέναντι, του λένε οι άλλοι “το έκανες αυτό; όχι”, “το έκανες το άλλο; όχι”. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μετά να συνασπίζονται Σόιμπλε – Λαγκάρντ» σημείωσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ.

«Εύχομαι η αξιολόγηση να κλείσει. Αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να αναγνωρίσουμε ότι η χθεσινή επιστολή Τσακαλώτου, που είδε το φως της δημοσιότητας και δεν διαψεύστηκε, εάν λοιπόν αυτή η επιστολή είναι αληθινή τότε επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο η ΝΔ εδώ και μήνες λέει, ότι δεν έχουμε προχωρήσει σε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες έχουμε υπογράψει και για τις οποίες έχουμε συμφωνήσει και το αποτέλεσμα είναι οι δανειστές μας να ζητούν επιπλέον παράλογα πράγματα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας πολιτικής η οποία είναι αδιέξοδη, δεν μπορεί να καταλήξει πουθενά» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε «τώρα εδώ που βρισκόμαστε τρία είναι τα πιθανά ενδεχόμενα. Το ένα είναι η κυβέρνηση να υποχρεωθεί να αποδεχθεί τις απαιτήσεις των δανειστών και να φέρει τα νέα μέτρα στη Βουλή για να κλείσει την αξιολόγηση. Η δεύτερη πιθανότητα είναι η κυβέρνηση να πει ένα ηρωικό όχι, στη λογική του Βαρουφάκη, να προχωρήσει και να πει ότι εμείς δεν δεχόμαστε και να πάει σε εκλογές. Η τρίτη και ενδεχομένως η χειρότερη από όλες είναι να σερνόμαστε. Εάν σερνόμαστε για να κρατηθούνε στην εξουσία και να μείνουν κολλημένοι στην καρέκλα τους για δυο ή τρεις μήνες ακόμη, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα χειρότερο από αυτό το οποίο βιώνουμε σήμερα.»

Ερωτηθείσα για  το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία, την ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται μετά  την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς και για το εάν ανησυχεί ότι μπορεί το προσφυγικό να είναι το επόμενο όπλο σε αυτόν τον πόλεμο πιέσεων του Ερντογάν η κ. Μπακογιάννη απάντησε «βεβαίως και ανησυχώ. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου και ένα κράτος δικαίου με ανεξάρτητη δικαιοσύνη, και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη πήρε τις αποφάσεις της. Αυτό θα συμβεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η επόμενη που θα πρέπει να κρίνει είναι η γερμανική δικαιοσύνη για τους 40 που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Γερμανία… Η Τουρκία προσπαθεί να εκβιάσει πρωτίστως τους Γερμανούς με το θέμα το προσφυγικό. Οι Γερμανοί είναι οι τελευταίοι στη σειρά, οι πρώτοι που θα πληρώσουν το τίμημα μίας όποιας αλλαγής πολιτικής στο προσφυγικό θα είναι οι Έλληνες. Μία Ελλάδα, η οποία σήμερα στο προσφυγικό ιδιαίτερα αποδεικνύει την απόλυτη ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης… Αυτό που έκαναν οι Τούρκοι πρ��χθές ήταν ακραία πρόκληση, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά. Ο τρόπος όμως ο επικοινωνιακός που το χειρίστηκαν δείχνει και τον στόχο τους. Δηλαδή, εάν αυτό είχε γίνει πιο σοβαρά, χωρίς κάμερες, θα ανησυχούσα πολύ περισσότερο. Το ότι πήραν όλες τις κάμερες και όλους τους δημοσιογράφους και έκαναν αυτό το σόου δείχνει ότι ο βασικός τους στόχος ήταν επικοινωνιακός.»

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Γεωργιάδης: Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο θα πεθάνουμε της πείνας

Ο Τσιρώνης στους αγρότες: Δουλεύουμε 365 μέρες τον χρόνο για να λύσουμε προβλήματα δεκαετιών

Αυστηρό μήνυμα του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ