Τσίπρας: Ο Νότος δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο Νότος δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα, ενώ τόνισε: «Η Ευρώπη έχει ανάγκη τον Νότο για να ξαναβρεί το κοινωνικό της πρόσωπο και να προχωρήσει σε αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι οι ηγέτες που συμμετείχαν στη Σύνοδο συμφώνησαν στην ανάγκη να ενισχυθούν οι προσπάθειες ώστε η ΕΕ να γίνει ξανά ένα όραμα που θα εμπνέει τους λαούς. «Αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ και αλληλεγγύη μεταξύ όσων βρεθήκαμε σήμερα εδώ» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα, μίλησε για τα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Συνόδου των επτά μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Στήριξη στις προσπάθειες αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, στις προσπάθειες για βιώσιμη λύση του Κυπριακού, για ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς και στήριξη προς την Ελλάδα για να κλείσει η 2η αξιολόγηση με σεβασμό στους κανόνες που απορρέουν από τις δημοκρατικές αρχές και το Σύνταγμα της χώρας. 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε στην Αθήνα συνεχίζεται σήμερα στη Λισαβόνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ