Το Μαξίμου για τους 8 στρατιωτικούς: Αυτονόητα δεσμευτικές οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης

«Αυτονόητα δεσμευτικές» χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Άρειου Πάγου για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών σε σχόλιο του το Μέγαρο Μαξίμου.

Ταυτόχρονα, το Μέγαρο Μαξίμου καθιστά σαφές ότι «εντός της Ελλάδας αποκλειστικός αρμόδιος για τις συναφείς κρίσεις είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα από την πρώτη στιγμή την απόπειρα πραξικοπήματος και στήριξε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, καθώς και την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας στη γείτονα μας».

Αναλυτικά το σχόλιο του Μαξίμου για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών:

Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα από την πρώτη στιγμή την απόπειρα πραξικοπήματος και στήριξε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, καθώς και την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας στη γείτονα μας.

Υπογραμμίζουμε σήμερα, όπως και τότε, ότι οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην  χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με συνταγματικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα.

Εντός της Ελλάδας αποκλειστικός αρμόδιος για τις συναφείς κρίσεις είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας οι αποφάσεις είναι αυτονόητα δεσμευτικές. 

Διαβάστε επίσης:

Tι είπε ο δικηγόρος των 8 Τούρκων στρατιωτικών στον Real Fm 97,8

Η δήλωση του Ερντογάν για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που θα συζητηθεί

Δεν εκδίδονται οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί – Οργισμένη αντίδραση από την Άγκυρα

Αιχμές κατά του Τσίπρα από τον νομικό της τουρκικής κυβέρνησης: Δεν τήρησε την υπόσχεσή του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ