Φάμελλος: Η κυβέρνηση δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ σε νέα μέτρα

Η κυβέρνηση δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ σε νέα μέτρα, δήλωσε κατηγορηματικά, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm.

«Είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στους πολίτες για τα αποτελέσματα της οικονομικής μας πολιτικής. Η περίοδος που η χώρα ήταν ξέφραγο αμπέλι τελείωσε, είμαστε μια εργατική και τίμια κυβέρνηση που παρακολουθεί τους οικονομικούς δείκτες, δεν χρειαζόμαστε κανέναν κόφτη, έχουμε πάρει την απόφαση να είμαστε συνεπείς και παραγωγικοί και αυτό προτείνουμε και στην Ευρώπη» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, με την οποία στέλνει μήνυμα σε εξωτερικό αλλά και εσωτερικό, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, είπε: «Είναι μια δήλωση σε συνάφεια με την απόφαση του ESM […]. Οποιοσδήποτε επιβουλεύεται τη χώρα, να το ξεχάσει, δεν θα πάρουμε και δεν είμαστε και υποχρεωμένοι να πάρουμε νέα μέτρα». Συμπλήρωσε δε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης: «Και στο εσωτερικό καλούμαστε καθημερινά να απολογούμαστε σε μια σειρά θεμάτων που δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα».

Σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, ανέφερε ότι υπάρχει ένα αδιέξοδο μεταξύ θεσμών και ΔΝΤ, το οποίο προσπαθεί να διευθετήσει ο κ. Σόιμπλε αλλάζοντας διαρκώς στάση, ωστόσο -όπως είπε- η κυβέρνηση δεν θα τον ακολουθήσει.

«Έχουμε ένα περιθώριο, θέλουμε μέσα σε τρεις μήνες να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση στο πλαίσιο των όσων έχουν συμφωνηθεί.

«Περιττή η συζήτηση για νέα μέτρα, την ανοίγουν κάποιοι που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην οικονομία μας» υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος, σημειώνοντας ότι η απόφαση του ESM «έδωσε ένα μήνυμα στους κακόβουλους που έλεγαν ότι δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το πλεόνασμα για την κοινωνία». Ο αναπληρωτής υπουργός επέρριψε ευθύνες στα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως στη ΝΔ, ότι αντί να στηρίξει -όπως είπε- την απόφαση, έφερε την κυβέρνηση σε θέση απολογούμενου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Δύο χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δύο χρόνια οπισθοχώρηση και εθνική κατάθλιψη

Φωτίου: Ο λαός με όλα αυτά που τραβάει όλα αυτά τα χρόνια εξακολουθεί να μας έχει εμπιστοσύνη – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ