Θεοδωράκης: O κ. Τσίπρας θέλει να μείνει μόνος του με τον κ. Σόιμπλε

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να απαντήσει: Θέλει να μείνει μόνος του με τον κ. Σόιμπλε και την απαίτηση του για τεράστια πλεονάσματα; Η θέση του ΔΝΤ για το χρέος μας βοηθάει αυτή τη στιγμή. Είναι απερίσκεπτο όταν δεν έχεις εναλλακτική λύση, για λόγους ιδεοληπτικούς να ζητάς την αποχώρηση του ΔΝΤ» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τον Χάρη Ιωάννου σχετικά με την αλλοπρόσαλλη στάση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέναντι στο ΔΝΤ .

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την ανησυχία του για την τρέχουσα αξιολόγηση αναφέροντας: «Φοβάμαι ότι οι αλλαγές που δεν κάνουμε, μας έχουν ήδη οδηγήσει στον προθάλαμο του επόμενου Μνημονίου», ενώ σε ότι αφορά την αξιολόγηση εκτίμησε ότι υπό το βάρος των ταμειακών ελλειμμάτων οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα υπογράψουν ξανά ό,τι τους πουν και ότι οι αναβολές δεν αποτελούν λύση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν κ. Μπόμπολας είναι σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Τα πρωτοσέλιδα του Έθνους συχνά είναι πιο φιλοκυβερνητικά και από αυτά της Αυγής. Ο καθένας μπορεί να έχει όποια θέση θέλει, αλλά το ρώτημα είναι αν αυτό “εξαγοράζεται” με μία ευνοϊκή πολιτική από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ προσέθεσε ότι ανάλογες τακτικές ελέγχου των ΜΜΕ μέσω σχέσεων με εργολάβους είχαμε και επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά τον διάλογο για τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού κεντρώου κινήματος επανέλαβε την πρόταση της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού αναφέροντας: «Πολιτική συμφωνία για ένα τρίτο πόλο και εκλογή ηγεσίας από τη βάση. Όποιοι συμφωνούν σε αυτή τη λογική πρόταση, μπορούμε αύριο κιόλας να προχωρήσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για την επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Η ΝΔ για την επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια

Το απόγευμα της Δευτέρας το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ