Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για το Πέραμα: Οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν

Ανακοίνωση για το χθεσινό περιστατικό με τους χρυσαυγίτες στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, εξέδωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν, όπως δεν πέρασαν κι όσες φορές επιχειρήθηκαν στο παρελθόν», ενώ τονίζεται ότι «επιβάλλεται σε κάθε ανάλογη ενέργεια να παρεμβαίνει ο Εισαγγελέας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου από το γραφείο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής σημειώνονται τα εξής:

Οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν, όπως δεν πέρασαν κι όσες φορές επιχειρήθηκαν στο παρελθόν, να θεωρείται δεδομένο ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πάνε σχολείο. Επιβάλλεται σε κάθε ανάλογη ενέργεια να παρεμβαίνει ο Εισαγγελέας,

Καθιστούμε σαφές, με τον πιο απόλυτο τρόπο, ότι όλα τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο ελεγμένα υγειονομικά. Κανείς δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι είχε έλλειψη ενημέρωσης κι αυτό να το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για ρατσιστικές συμπεριφορές.

Χαιρετίζουμε την συμπεριφορά εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών που εν τέλει υποδέxονται τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία με Ευθύνη, Αλληλεγγύη και Αγάπη.    

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Περάματος: Οι προπηλακισμοί και οι τραμπουκισμοί δεν θα γίνουν ανεκτοί στην πόλη μας

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος για τη φοίτηση παιδιών προσφύγων – ΒΙΝΤΕΟ

Το βίντεο-ντοκουμέντο με τις γροθιές των χρυσαυγιτών στο Πέραμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ