Θεοδωράκης στον Realfm 97,8: Τι μου είπε ο Τσίπρας για την αξιολόγηση

Η χώρα σιγά-σιγά χάνει αυτούς τους ελάχιστους πόντους που είχε και πρέπει να έχει στο εξωτερικό ώστε να τελειώσει την αξιολόγηση, εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης και τον τρόπο που εξελίσσεται είπε: «Δύσκολες ημέρες, ρουφήχτρες από παντού, την πληρώνουν περισσότερο απ’ όλους οι αδύνατοι και η μεσαία τάξη. Να σας αποκαλύψω για την αξιολόγηση ότι φεύγοντας από το γραφείο του Πρωθυπουργού, την ημέρα που μας είχε καλέσει για το θέμα της Κύπρου, τον ρώτησα, δεν ήταν προγραμματισμένο, αλλά δεν μπορείς παρά να ρωτήσεις. Δηλαδή του λέω: “θα παιδευόμαστε ακόμα με την αξιολόγηση; Τι έχεις αποφασίσει;”. Η απάντηση του ήταν: “τελειώνουμε”»

Και πρόσθεσε: «Είναι γνωστό ότι η χώρα πρέπει να τελειώσει με την αξιολόγηση. Δεν έχουμε καμία εμμονή, πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος. Πρέπει να τελειώσει με την αξιολόγηση μέχρι τέλη Φλεβάρη γιατί αμέσως μετά θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα αν θα βάλει τη χώρα μας στον μηχανισμό QE, δηλαδή στην ποσοτική χαλάρωση. Φτηνότερο χρήμα για τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Άρα μέχρι τέλος Φλεβάρη πρέπει να έχουμε τελειώσει. Η εκτίμηση του Πρωθυπουργού είναι ότι παραμένουν κάποια προβλήματα, αλλά δεν βλέπει να ανησυχούμε. Αυτό που ανησυχεί εμάς είναι ότι οι υπουργοί εμφανίζονται, όπως το έχετε διαπιστώσει, με διαφορετικές αντιδράσεις. Είτε σε σχέση με τον ρόλο του ΔΝΤ, είτε σε σχέση με τον ρόλο του Σόιμπλε, είτε σε σχέση με τις εκκρεμότητες στα εργασιακά. Φοβάμαι ότι για άλλη μία φορά είναι μία χώρα χωρίς πηδάλιο, χωρίς κατεύθυνση, ο καθένας προσπαθεί να κερδίσει μικροκομματικά οφέλη βλέποντας πως πάει η ζυγαριά της κοινής γνώμης, δηλαδή ότι εγώ αντιστέκομαι, εγώ δεν θα κάνω αυτό, εγώ δεν θα κάνω το άλλο και η χώρα σιγά-σιγά χάνει αυτούς τους ελάχιστους πόντους που είχε και πρέπει να έχει στο εξωτερικό ώστε να τελειώσει την αξιολόγηση».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Η χοντροκομμένη παρέμβαση Τραμπ θα πρέπει να μας ταρακουνήσει

Μπακογιάννη: Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει μεγάλο κόστος

Εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση την Τετάρτη στη Βουλή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ