Ανοικτό συνέδριο των προοδευτικών δυνάμεων και εκλογή ηγεσίας από τη βάση προτείνει ο Γρηγοράκος

«Η πρόταση που είχε διατυπώσει, πριν περίπου έναν χρόνο, η κ. Γεννηματά για ένα ανοιχτό και μαζικό συνέδριο όλων των προοδευτικών δυνάμεων, προκείμενου να δημιουργηθεί ένας νέος ενιαίος φορέας με κορύφωση την εκλογή της ηγεσίας από τη βάση είναι σήμερα περισσότερο από επίκαιρη», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος επανήλθε στο ΠΑΣΟΚ ένα χρόνο μετά τη διαγραφή του από τη Φώφη Γεννηματά. Σε ερώτηση για την επιστροφή του δηλώνει ότι «επέστρεψα στο ΠΑΣΟΚ ανταποκρινόμενος στις πρωτοβουλίες της κ. Γεννηματά για την ενότητα του χώρου» και υπογραμμίζει ότι η επανάκαμψή του στο βιωματικό πολιτικό του χώρο σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει αναθεώρηση των απόψεών του.

Ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι η πρωτοβουλία των τριών (Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη) εκφράζει την ανάγκη για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» και προσθέτει ότι «είμαστε υποχρεωμένοι, να εγκαταλείψουμε τις αυταρέσκειες μας, τους παλιούς ηγεμονισμούς μας, τις μονομέρειες μας, καθώς και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και να συνδιαμορφώσουμε από κοινού όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που είναι απαραίτητες προκειμένου, να συγκροτηθεί ένας ισχυρός τρίτος πόλος».

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνει ότι «η συμπόρευσή του με την Δημοκρατική Συμπαράταξη τού προσφέρει την ευκαιρία, να προβεί στις αναγκαίες πολιτικές αναθεωρήσεις και ανατοποθετήσεις».

Για την αξιολόγηση ο κ. Γρηγοράκος τονίζει ότι πρέπει να κλείσει «χθες» και υποστηρίζει ότι «οι εκλογές είναι η μόνη πολιτική διέξοδος, που έχει αυτή την στιγμή η χώρα».

 

Διαβάστε επίσης

Γεύμα της Γεννηματά με Παπανδρέου, χωρίς Βενιζέλο – ΦΩΤΟ

Κάλεσμα συσπείρωσης από τη Γεννηματά για την Κεντροαριστερά 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ