Ο Ξυδάκης στον Realfm 97,8 για εκλογές: Είναι όλα ανοικτά

Ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών άφησε ο Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ή θα γίνει πάλι μία τακτική αναδίπλωσης από τη μεριά της Ελλάδας και θα περιλάβει αυτές τις απαιτήσεις των δανειστών για να προχωρήσει η αξιολόγηση και να πετύχουμε το περίφημο κλίμα σταθερότητας το οποίο με αγωνία το περιμένει και ο λαός και η αγορά ή διαφορετικά θα έχουμε κάποιο αδιέξοδο» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το εάν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές ο κ. Ξυδάκης απάντησε «Δεν το γνωρίζω αυτό, είναι όλα ανοικτά. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε τις εξελίξεις».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «αν θέλαμε να διακινδυνεύσουμε μία εκτίμηση θα έλεγα ότι και εδώ έχουμε ένα μεγάλο ιστορικό πρόβλημα στο οποίο έχουμε μία διαπραγμάτευση, μία προσπάθεια για μία συμφωνία η οποία έχει σημάδια ότι θα μπορούσε να προχωρήσει ως διαπραγμάτευση και μας δίνει και σημάδια ιδιαίτερα από εχθές ότι υπάρχουν αγεφύρωτα κενά τουλάχιστον στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Στο ερώτημα για το εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απεργάζεται την πτώση της ελληνικής κυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «όχι ευθέως, δεν νομίζω ότι ασχολείται με το να ρίξει μία κυβέρνηση ο κ. Σόιμπλε… Η Ελλάδα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση από το 2010, ότι όπλα είχε να χρησιμοποιήσει δεν τα χρησιμοποίησε τότε. Νομίζω ότι πρέπει κάπως πιο γενναία και πιο ριζοσπαστικά να δούμε πως απαντούμε στην πίεση του Βερολίνου»

Σχετικά με τη συμπόρευση Γεννηματά – Παπανδρέου που ανακοινώθηκε ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι «μπαίνει ένα κλίμα συμφιλίωσης στον κεντρώο χώρο. Όλοι οι σχηματισμοί και το παλαιό ΠΑΣΟΚ και το επανερχόμενο είναι τραυματισμένα και πολιτικά και ιστορικά. Ωστόσο είναι μία κίνηση η οποία μάλλον με συμπάθεια μπορεί να τη δει ο ελληνικός λαός και με κάθε επιφύλαξη. Αυτό νομίζω ότι μπορεί να δώσει μία άλλου είδους ομοιογένεια και να προλάβουν και εξελίξεις. Διότι μαθαίνουμε ότι και από άλλες μεριές κινούνται για την ίδρυση κεντροδεξιών σχηματισμών»

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση Βίτσα στις τουρκικές προκλήσεις: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Νέο ραντεβού στις 18 Ιανουαρίου για το Κυπριακό – Βήματα χωρίς λύση στη Γενεύη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ