Ο Τόσκας στον Realfm 97,8 για τους πολιτικούς στόχους της Ρούπα

Στα σημειώματα με τα ονόματα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, πρώην πρωθυπουργών, αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Πόλας Ρούπα αναφέρθηκε ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Τα συγκεκριμένα ονόματα βρέθηκαν σε σημειώσεις ή σε χαρτάκια της Ρούπα. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κάποιοι αριθμοί αυτοκινήτων ή κάποιες διευθύνσεις πολλές από αυτές ήταν και παλιές, χωρίς επιχειρησιακά σχέδια ή άλλες σημειώσεις που να δημιουργούν ανησυχίες για κάτι ευρύτερο. Εξάλλου, η ίδια η Ρούπα είναι στη φυλακή αυτήν τη στιγμή, επομένως δεν προκύπτει κάποιος σχεδιασμός ή κάποια προετοιμασία ενέργειας. Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα έχουν ενημερωθεί» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε:

«Η ίδια η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου είναι πολύ σημαντικό γεγονός, μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας. Από τη σύλληψη αυτή, η οποία έγινε με πολύ οργανωμένο τρόπο χωρίς να διαρρεύσει τίποτα προέκυψαν αρκετά στοιχεία τα οποία αξιολογούνται. Υπάρχουν πολλά στικάκια , πολλά χαρτιά τα οποία αξιολογούν οι αστυνομικές Αρχές και φαίνεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Το ίδιο το γεγονός όμως, γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν κεντρικό πρόσωπο από ότι φαίνεται και στις προκηρύξεις και στην ιδεολογική κατεύθυνση αυτής της ομαδούλας. Είναι σοβαρό το πλήγμα στην τρομοκρατία με τη συγκεκριμένη σύλληψη και πιστεύω ότι θα προκύψουν και αρκετά στοιχεία στη συνέχεια».

«Σε όλη την Ευρώπη και στις άλλες χώρες με σοβαρούς μηχανισμούς ασφάλειας η τρομοκρατία δεν έχει μηδενιστεί και διαχρονικά και ιστορικά ποτέ δεν μηδενίστηκε η τρομοκρατία σε καμία χώρα. Το θέμα είναι να κρατιέται χαμηλά, κατά το δυνατόν να προσεγγίζει το μηδέν. Μελετάμε την εμπειρία και το πώς αντιμετώπισαν άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γερμανία την τρομοκρατία. Αυτό δεν γίνεται μόνο με ενέργειες όπως οι φυλακές υψίστης ασφαλείας όπως προτείνει ο κ. Μητσοτάκης. Η λύση δεν είναι τόσο απλή, πρέπει να προσέξουμε πως συνδυάζονται αυτές οι ενέργειες με την κοινωνική κατάσταση και με το που πηγαίνει η νεολαία μας» σημείωσε ο κ. Τόσκας.

Αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον αστυνομικών που φύλασσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «αξιολογείται η κατάσταση. Μας ανησύχησε, μας εκνεύρισε, μας ανάγκασε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς στις έρευνες γύρω από αυτούς τους κύκλους αλλά ακόμα δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Αξιολογείται η κατάσταση και οι έρευνες συνεχίζονται».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Το Μαξίμου για τα σημειώματα με ονόματα πολιτικών που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ρούπα

«Φουντώνει» το φλερτ Γεννηματά – Παπανδρέου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ