Βερναρδάκης: Το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση πέτυχε

«Υπάρχουν ορισμένοι κύκλοι στους δανειστές και στο εσωτερικό της χώρας που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και δεν θέλουν να κλείσει η διαπραγμάτευση», εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το πρόβλημα προκύπτει από την αναποφασιστικότητα του ΔΝΤ σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Ο δρόμος δεν είναι μακρύς για να σταθούμε στα πόδια μας για αυτό και κύκλοι στο εσωτερικό, που στην πραγματικότητα επιθυμούν τη διαιώνιση της λιτότητας, αντιδρούν» δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, πέτυχε, αφού είναι σε θέση να γίνει αναδιανομή και τα πλεονάσματα να επιστρέφουν στην κοινωνία.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «οι θεσμοί δεν είναι μια ενιαία συμπαγής δύναμη και αρκετοί αντιλαμβάνονται το πρόβλημα με την ακραία λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα», για να σημειώσει ότι «υπάρχουν κομμάτια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που βλέπουν με τρόμο την παρατεταμένη λιτότητα».

Ο κ. Βερναρδάκης με αφορμή το έκτακτο επίδομα είπε ότι παραμένει σταθερό και μόνιμο στοιχείο η αναδιανομή και υπενθύμισε ότι ακόμα και το 2016 όπου εφαρμόστηκε μία πολιτική στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κυβέρνηση ήταν προσανατολισμένη στην κοινωνική πολιτική.

«Οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν και να πάνε και καλύτερα μέσα στο 2017, αλλά οι άνθρωποι έχουν τεράστια προβλήματα και η πολιτική δεν είναι για να εξυπηρετεί τους αριθμούς», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ίδρυμα για τα παιδιά με σύνδρομο Down, υπογράμμισε ότι πάρα πολλά προβλήματα σε αρκετές κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρία, δεν είναι αποτέλεσμα των μνημονίων, προϋπήρχαν και τώρα αρχίζουν να αντιμετωπίζονται.

Τέλος, ερωτηθείς για το πρόστιμο των 95 εκατ. δολαρίων που καλείται να πληρώσει η Deutsche Bank στην αμερικανική κυβέρνηση απάντησε: «Ουδείς αναμάρτητος. Ο δογματισμός για την δημοσιονομική πειθαρχία καμία φορά γυρίζει μπούμερανγκ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το tweet του Μητσοτάκη για τη σύλληψη της Ρούπα

Ένταση στον αέρα με Παπαδάκη – Πετρόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

«Ψήνεται» τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ