Ο Κούλογλου στον Realfm 97,8: Ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει την κυβέρνηση – Τα έχει βρει με τον Μητσοτάκη

«Ο Σόιμπλε δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση, θέλει να ρίξει την Κυβέρνηση», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

O κ. Κούλογλου επικαλέστηκε πληροφορίες που έχει από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ενώ επιτέθηκε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. «Ο Σόιμπλε θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης θα του κάνει όλα τα χατίρια, θα εφαρμόσει αυτό το σχέδιο που είχε στο μυαλό του για την Ελλάδα», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας τι ακριβώς εννοεί σχετικά με το σχέδιο του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών.

«Το σχέδιο του είναι για συντάξεις και μισθούς στα 300 ευρώ και μία χώρα με φθηνό εργατικό δυναμικό για τις βιομηχανίες της Βόρειας Ευρώπης. Αυτό δεν έγινε ούτε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ούτε από την τωρινή, αλλά ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται πρόθυμος να το κάνει. Αυτό δεν είναι πληροφορία, αλλά εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.

Ο κ. Κούλογλου κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, ωστόσο αρκέστηκε να πει ότι «πρέπει να διατηρούμε την ψυχραιμία μας». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε «ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει μόνη της αυτή την κρίσιμη στιγμή» και τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει μία εθνική συνεννόηση».

Τέλος, ερωτηθείς για το σενάριο των εκλογών, απάντησε: «Το χειρότερο σενάριο αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι οι εκλογές. Αν το προκαλέσει ο Σόιμπλε, είναι αναπόφευκτο». 

 

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Κούλογλου: Ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει την κυβέρνηση

Κούλογλου: Καλύτερα εκλογές παρά αυτά που ζητά ο Σόιμπλε

Κούλογλου: Θα υπάρξει συμφωνία, αλλά ίσως όχι με τους καλύτερους όρους για τη χώρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ