Σταμάτης: Μόνη λύση οι εκλογές – Πάμε κατά διαόλου με τον κ. Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας και βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, εκτιμώντας πως η μόνη λύση είναι οι εκλογές καθώς με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πάμε κατά διάολου».

Μιλώντας στον Real FM 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο κ. Σταμάτης κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν είναι υπεύθυνη και σοβαρή.  Στην ερώτηση αν η ΝΔ είναι έτοιμη να ρίξει τους τόνους και να συνεννοηθεί με την κυβέρνηση για το εθνικό συμφέρον, όπως ζήτησε νωρίτερα ο Κώστας Χρυσόγονος, ο κ. Σταμάτης απάντησε: «Ο κ. Χρυσόγονος να απευθύνει τις παροτρύνσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στον κ. Τσίπρα».

«Εμείς δεν το λαμβάνουμε αυτό το μήνυμα», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Χρυσόγονου περί κοινού εθνικού μετώπου και εξήγησε τους λόγους:

«Γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με μία νορμάλ κυβέρνηση και ένα νορμάλ κόμμα. Έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που του δίνεις ένα δάχτυλο και σου τρώει ολόκληρο το χέρι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η προκλητικότητα του κ. Τσίπρα είναι πρωτοφανής και ανικανότητα του είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. Δεν είναι δυνατόν να βρεις κοινό παρονομαστή με τον κ. Τσίπρα».

«Πάμε κατά διαόλου με τον κ. Τσίπρα, αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Η παραμονή του κ. Τσίπρα συνδυάζεται κάθε μέρα με επικίνδυνα βήματα στο αδιέξοδο. Τι είδους συνεννόηση μπορείς να κάνεις; Τους ακούμε στη Βουλή και δεν πιστεύουμε τίποτα. Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οδηγεί το σκάφος προς τα βράχια, αυτό δεν λέγεται συνεννόηση, αλλά συνενοχή… Η συνεννόηση μπορεί να γίνει όταν έχεις απέναντι σου έναν σοβαρό και υπεύθυνο ηγέτη, ένα σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα, εκεί δεν θα είχαμε δικαίωμα να αρνηθούμε. Μας ζητάνε να συμπράξουμε στο λάθος», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Ότι κάνει κάθε μέρα η Κυβέρνηση είναι σε λάθος κατεύθυνση», είπε ακόμη ο κ. Σταμάτης, ενώ ερωτηθείς ποια είναι η λύση υπογράμμισε: «Η λύση είναι οι εκλογές, το είπαμε. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για τη χώρα είναι ο Τσίπρας στην εξουσία».

Όσο για το αν υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθεί το σκηνικό του καλοκαιριού του 2015, ο κ. Σταμάτης απάντησε: «Ασφαλώς, το βλέπω. Βλέπω μία μεθοδολογία του κ. Τσίπρα και μία σταδιακή σύγκρουση με τους δανειστές που επαναφέρει το ίδιο κλίμα που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2015». Και σε ερώτηση αν θα είναι με δημοψήφισμα, υπογράμμισε: «Μπορεί να είναι δημοψήφισμα, μπορεί να είναι εκλογές».

 

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Σταμάτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών 

Σταμάτης: Λέω “ναι” στο επίδομα, αλλά “όχι” στον πολιτικό εκβιασμό Τσίπρα

Σταμάτης: Μνημείο πολιτικής θρασύτητας το άρθρο του Τσίπρα – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ