Δένδιας: Η κυβέρνηση γελοιοποιεί το Κοινοβούλιο – Η ΝΔ θα την σταματήσει

Προαναγγελία ευθείας σύγκρουσης με την κυβέρνηση για τον «αντισυνταγματικό και απαράδεκτο» τρόπο που νομοθετεί, έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, με αφορμή την σειρά τροπολογιών που κατατέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο που είχαν ως αποτέλεσμα η συζήτηση να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, κατά τρόπο βάρβαρο και πρωτοφανή. Είναι απολύτως απαράδεκτη. Ή υπάρχουν σκέψεις εκλογών ή δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την σημερινή αθλιότητα» είπε ο κ. Δένδιας χαρακτηρίζοντας τις τροπολογίες «πάσης μορφής και πάσης ηθικής».

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «νομοθέτημα – παράδειγμα γελοιοποίησης» της νομοθετικής διαδικασίας «που αν δεν υποκρύπτει πρόθεση εκλογών δεν ξέρουμε πως μπορεί να αιτιολογηθεί».

«Έχουμε μιλήσει για το θέμα αυτό της κατά συρροή αντισυνταγματικής νομοθέτησης και με τον πρόεδρο της Βουλής. Εάν δεν πάτε σε εκλογές θα δημιουργηθεί μέγα ζήτημα από την ΝΔ σε αυτό και θα μας βρείτε απέναντι. Αυτού του είδους η νομοθέτηση θα σταματήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είπε ότι η κυβέρνηση την αιτιολογεί λανθασμένα, βάσει της πίεσης που δέχονται από το μεταναστευτικό, αντί της «αρχής της νησιωτικότητας».

Σημείωσε ειδικά πως πρόκειται για την αρχή που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα και τη Συνθήκη Λειτουργίας της ΕΕ, βάσει της οποίας προστατεύονται όλα τα νησιά, χωρίς αποκλεισμούς.

Μεταξύ των τροπολογιών, τις οποίες στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είναι και η ρύθμιση που αφορά στον συμψηφισμό ζημιών επιχειρήσεων από μόνιμες εγκαταστάσεις τους σε άλλη χώρα της ΕΕ αναδρομικά από το 2014, για την οποία διερωτήθηκε τι καλύπτει και ποιος τη ζήτησε;

Σχετικά με την διάταξη, για την ενίσχυση με 20 υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ο κ. Δένδιας είπε πως θα ήταν προτιμότερο να ενισχυθούν οι κατά τόπους εισαγγελίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: Θα τεντώσουμε τα όρια της επιτήρησης όσο μπορούμε…

“Ναι” στην αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά – Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ