Την Τετάρτη το απόγευμα η ονομαστική ψηφοφορία για τον ΦΠΑ στα νησιά – “Απόλυτος εξευτελισμός της νομοθετικής διαδικασίας” λέει η ΝΔ

Για την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα μετατέθηκε η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας της κυβέρνησης για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, ύστερα απο αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το αίτημα υπέγραψαν όλοι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές και ο Αχμέτ Ιλχάν από το Ποτάμι.

Το πολυνομοσχέδιο (Πτωχευτικός Κώδικας, ηλεκτρονικές συναλλαγές, οικειοθελής δήλωση για αδήλωτα εισοδήματα κ.α.) στο οποίο ενσωματώθηκε η εν λόγω τροπολογία ψηφίστηκε στα άρθρα και στις τροπολογίες του, κατά πλειοψηφία.

Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε όλες τις τροπολογίες, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ρυθμίσεις που ήθελε να στηρίξει, λόγω του τρόπου νομοθέτησης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Όπως είπε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, «Βιώνουμε τον απόλυτο εξευτελισμό της νομοθετικής διαδικασίας», καθώς, όπως τόνισε, από τις 15 τροπολογίες που κατατέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο, οι 10 κατατέθηκαν απόψε εκπρόθεσμα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: Θα τεντώσουμε τα όρια της επιτήρησης όσο μπορούμε…

“Ναι” στην αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά – Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Ονομαστική ψηφοφορία για τον ΦΠΑ στα νησιά θα καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ