Θεοχαρόπουλος: Ο Τσίπρας δεν έχει μάθει από τα λάθη του

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ανέφερε μεταξύ άλλων, «η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά δεν έχει μάθει ούτε από τα λάθη του και κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη και φέρνει τη χώρα στα ίδια αδιέξοδα».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το σίριαλ επαναλαμβάνεται και δυστυχώς η κυβέρνηση είναι εντελώς αναποτελεσματική. Αυτά που γίνονται στη διαπραγμάτευση θα ταλαιπωρήσουν την χώρα για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη, δεν βλέπω να κλείνει γρήγορα αυτή η αξιολόγηση».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε: «Στο Eurogroup χρειάζονται στοιχεία, πρέπει να πείσεις με νούμερα, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση, ενώ αντίθετα φέρνει στο προσκήνιο ξανά την πολιτική διαπραγμάτευση που οδήγησε στο δυσμενές και βαρύ μνημόνιο που υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2015», και συνέχισε: «Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά δεν έχει μάθει ούτε από τα λάθη του και κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη και φέρνει τη χώρα στα ίδια αδιέξοδα. Με ανησυχεί μια κατάληξη για την ελληνική κοινωνία, η οποία στο τέλος θα είναι αρνητική και με βάση τα προσωπικά και πολιτικά αδιέξοδα του κ. Τσίπρα θα φέρει τη χώρα σε νέα αδιέξοδα».

«Χρειαζόμαστε ένα μεταρρυθμιστικό πλάνο, να προχωρήσουμε σε εξυγίανση, σε μείωση σπατάλης πόρων. Όσο αυτά δεν γίνονται και όσο η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική με φορολογία πάνω στη φορολογία, η κατάσταση για την ελληνική κοινωνία θα βαίνει προς το χειρότερο» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Η ενδιάμεση έκθεση της τράπεζας της Ελλάδος είναι αποκαλυπτική. Για να υπάρξει ανάπτυξη θα πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως η αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής, να σταματήσει η γραφειοκρατία, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να κλείσει η αξιολόγηση γρήγορα με μείωση στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος σε 2%. Τίποτα από αυτά δεν κάνει η κυβέρνηση».

Έκτακτο βοήθημα χαμηλοσυνταξιούχων

«Το να μπορεί η χώρα μας να διαχειρίζεται το επιπρόσθετο ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος αποφασίστηκε με δυσκολία στις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ετών (2012-2013) και έχει κατοχυρωθεί στις συμφωνίες. Αυτό το δικαίωμα έρχεται με τα δύο μέτρα (έκτακτο βοήθημα και αναστολή αύξησης ΦΠΑ σε νησιά). Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι διαφωνούμε με αυτή την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης χωρίς σχέδιο και χωρίς προτεραιότητες για την ανεργία, τους νέους, τις επενδύσεις. Αλλά αν υπάρχει έστω και μία μικρή ανάσα σε μία κοινωνική ομάδα, όπως τους χαμηλοσυνταξιούχους, εμείς τη στηρίζουμε», σχολίασε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ουσιαστικά όμως, η κυβέρνηση παίρνει 10 από τους συνταξιούχους και δίνει πίσω μόνο 1. Η ΝΔ αντίθετα είπε για τους συνταξιούχους άλλο τη μια μέρα και άλλο την άλλη, άλλο κάνει στο ΦΠΑ και άλλο έκανε στους συνταξιούχους».

Να σας πάω στα εσωτερικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Δημοκρατικής Αριστεράς, γενικότερα στην κινητικότητα που υπάρχει στην κεντροαριστερά. Σήμερα, όπως γράφουν τα «ΝΕΑ», η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να επιμένει σε αυτή την απόφαση για συνέδριο και εκλογή αρχηγού από την βάση το 2017. Εσείς επιμένετε σε αυτή την πρόταση;

«Από την πρώτη στιγμή που φτιάξαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη, που αποτέλεσε την πρώτη ενωτική κίνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα με θετικά αποτελέσματα, είπαμε ότι ήταν το πρώτο βήμα και χρειάζονται και επόμενα βήματα, με ενότητα και ανανέωση», απάντησε ο κ. Θεοχαρόπουλος. «Προτείνω να γίνει συνέδριο την άνοιξη του 2017 για έναν ενιαίο φορέα της σοσιαλδημοκρατίας και αμέσως μετά το συνέδριο να γίνει και η εκλογή αρχηγού από τη βάση.    Αυτό που επιδιώκουμε είναι ένας αυτόνομος ισχυρός πόλος της σοσιαλδημοκρατίας και σε αυτό το πλαίσιο το συνέδριο και η εκλογή αρχηγού από τη βάση θα δώσουν νέα πνοή σε αυτή τη διαδικασία».

Κ. Θεοχαρόπουλε, θα είστε υποψήφιος σε αυτή την περίπτωση;

Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και μήνες ότι το πλαίσιο του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς και ένα συνέδριο ανοιχτό για μία κεντροαριστερά ισχυρή και ενιαία, με αφορά. Μια διαδικασία που θα είναι κλειστή δεν αφορά τους πολίτες. Αν αυτό που αποφασιστεί είναι για έναν ενιαίο ευρύτερο φορέα της κεντροαριστεράς, βεβαίως και με αφορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

«Βολές» από Ζουράρι: Σεσηπότα ντουβάρια

Προειδοποίηση του ΥΠΕΞ για τους Έλληνες που ταξιδεύουν ή διαμένουν στο Κονγκό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ