Τόσκας: Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε να δοθεί το βοήθημα

Η αντιπολίτευση στο θέμα του έκτακτου επιδόματος, με το «παρών» κράτησε μια στάση επιτήδειου ουδέτερου, δηλαδή δεν ψήφισε να δοθεί το βοήθημα.

Σήμερα κατατίθεται το δεύτερο μέτρο της κυβέρνησης που αφορά στην αναστολή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, είναι η στιγμή να δούμε ποιος είναι με ποιον, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

«Αυτές τις δύσκολες μέρες καλό είναι να ξεκαθαρίζει ποιος είναι με ποιον» υποστήριξε ο κ. Τόσκας.

Ερωτηθείς για την αξιολόγηση και τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δημιουργείται σκηνικό ρήξης, είπε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν πάρα πολλές συμμαχίες, όχι όμως και στο εσωτερικό της χώρας και απέρριψε κάθε συζήτηση περί ρήξης. «Κανένα σκηνικό ρήξης δεν διαμορφώνεται, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βρει λύση, προστατεύοντας την κυριαρχία της χώρας» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η λιτότητα» υπογράμμισε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» και τόνισε ότι σε πολλές χώρες η άνοδος της ακροδεξιάς σχετίζεται με τις πολιτικές λιτότητας. Ο κ. Τόσκας άφησε αιχμές για τη ΝΔ υπενθυμίζοντας πως ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δηλώσει πως η χώρα χρειάζεται περισσότερα μέτρα από αυτά που προτείνει ο Σόιμπλε.

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό και για την εγκληματικότητα σε ορισμένα hot spots, σημείωσε ότι επικρατεί ηρεμία ενώ για τους Αλγερινούς μετανάστες που είχαν προχωρήσει σε αρκετές ληστείες είπε ότι έχουν ήδη συλληφθεί. Κάλεσε την ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και για τις χώρες του Βίζενγκραντ υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να κάνουν μόνο παρατηρήσεις.

Για την εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός υοστήριξε ότι τα αστυνομικά τμήματα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο στελεχωμένα και επίσης δήλωσε ότι συνεχίζονται όλες οι επιχειρήσεις στην περιοχή Ροτόντα, όπου υπάρχει θέμα με διακίνηση ναρκωτικών.

Τέλος ερωτηθείς για το εάν 16 άνδρες της ΕΛΑΣ διατέθηκαν για να φυλάσσουν το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι δεν υπάρχει αυτός ο αριθμός και έχουν διατεθεί πολύ λιγότεροι άνδρες.

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: Εκλογές φαντασιώνεται ο κ. Μητσοτάκης – ΒΙΝΤΕΟ

Θάνος Πλεύρης: Όσο κι αν σε αντιπαθεί κάποιος δεν μπορεί να εύχεται τον θάνατό σου

Τζανακόπουλος: Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει εκλογές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ